Delta ACM plombează tot

0
229

Licitaţia pentru repararea străzilor din Craiova a fost câştigată de Delta ACM ‘93 Bucureşti, firma care, cu doi ani în urmă, a deszăpezit oraşul, iar în primăvara a trecut la turnat asfalt.

Potrivit viceprimarului Teodor Sas, societatea Delta ACM ’93 Bucureşti a câştigat licitaţia pentru plombarea străzilor distruse în timpul iernii. “Pentru că nici o altă firmă care a participat la licitaţie nu a depus contestaţie, Delta a fost declarată câştigătoare pe data de 1 aprilie, acţiunea de plombare urmând să demareze săptămâna aceasta”, a declarat viceprimarul Craiovei.

Un inventar al Serviciului Tehnic, Investiţii, Administrare şi Întreţinere Drumuri din cadrul Primăriei Craiova a arătat că trebuie să fie asfaltată o suprafaţă de 18.000 de metri pătraţi. Acţiunea va cuprinde nu mai puţin de 105 străzi şi vizează toate cartierele: Valea Roşie, Sărari, Lăpuş-Argeş, Rovine, Centru, 1 Mai, Romaneşti, Catargiu, Brestei, Brazda lui Novac, Bariera Vâlcii, George Enescu şi Craioviţa Nouă.

Delta şi contractele de aur

Contractul pe care Delta ACM îl va semna, în acest an, cu Primăria Craiova are o valoare de 4 milioane de lei, fără TVA. Societatea cu pricina nu este la primul contract cu municipalitatea craioveană. În anul 2009, constructorul a câştigat acţiunea de deszăpezire a Craiovei, sinonimă cu un cont de 32 milioane de lei. În acelaşi an, aceeaşi firmă a obţinut 118,9 milioane de lei noi de la Primăria Craiova, fiind declarată câştigătoarea licitaţiei pentru modernizarea străzilor, acesta fiind, de altfel, şi ultimul contract-cadru pentru asfaltare care a mai putut fi organizat de autorităţile din Bănie. Aceeaşi firmă de construcţii, Delta ACM ’93 Bucureşti, a câştigat un al treilea contract important, plătit cu bani publici în sumă de 17,5 milioane de lei pentru amenajarea parcului Lunca Jiului.