Peste 800 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii doljeni, în cuantum de peste 200.000 de lei, aplicate de poliţiştii doljeni. Doi dintre cei sancţionaţi, ca şoferi, conduceau cu viteze demne de Formula 1

0
86

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind organizate și patru acțiuni tip ”Blitz”, trei în municipiul Craiova și una pe raza de competență a Poliției Municipiului Băilești.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 811 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 220.000 de lei, au reținut 77 de permise de conducere,  au retras 22 de certificate de înmatriculare și au constatat 27 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. În urma acţiunilor, au fost înregistrate două cazuri de conducere a unui autoturism, cu viteze excesive, care i-ar face invidioşi şi pe piloţii de Formula 1. Astfel, o tânără, de 28 de ani, din municipiul Caracal, a fost înregistrată de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism, pe D.N. 6, în afara localității Zănoaga, cu viteza de 190 km/h. Aceasta a fost sancționată contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile. De asemenea, un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Caracal, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6, în afara localității Leu, cu viteza de 189 km/h. Şi acesta a primit aceleaşi sancţiuni.