Votul electronic la distanță

1
326

Filiala locală Craiova a Uniunii Salvați România organizează joi, 7 martie 2019, incepând cu ora 17:30, la sediul USR din strada Frații Buzești nr. 39, Craiova, o prezentare a proiectului legislativ privind introducerea votului electronic la distanță pentru toți cetățenii.

Senatorul USR Timiș, Nicu Fălcoi, împreună cu Sorin Pavel, expert în sisteme electorale, vor vorbi despre proiectul legislativ al USR în domeniul votului electronic, despre soluții de îmbunătățire a sistemului electoral actual, cât și despre impactul proiectului.

Proiectul USR pentru votul electronic la distanță este o alternativă modernă care își propune să elimine punctele slabe ale votului clasic și să le ofere cetățenilor români o modalitate mai sigură și rapidă de a-și exprima opțiunile în cadrul alegerilor.

Votul electronic la distanță poate fi folosit pentru toate tipurile de alegeri (locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale), precum și pentru referendumurile naționale ori locale și indiferent dacă alegătorii au domiciliul sau reședința în țară sau în străinătate.

Apelând la noile tehnologii de vot cu ajutorul Internetului, putem să oferim cetățenilor o platformă de participare civică, de validare a opțiunilor electorale într-un mod care să le restabilească încrederea în sistemul de alegeri din România – un sistem de vot nou, alternativ, care să traducă în mod transparent, verificabil și onest alegerile cetățenilor români.

1 COMENTARIU

Comments are closed.