Numărul zborurilor operate de pe Aeroportul Internațional Craiova va urca în perioada următoare cu o treime

0
417

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, astăzi, faptul că numărul zborurilor operate de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) va urca în perioada următoare cu o treime, ca efect a creșterii frecvenței curselor către cinci destinații internaționale.

„Am primit cu bucurie această decizie recentă a echipei de conducere a companiei Wizz Air, care a introdus în programul pentru sezonul de vară al acestui an o serie de zboruri suplimentare pe jumătate dintre rutele puse la dispoziție de pe aeroportul nostru – o intensificare a activității care începe să se facă simțită încă din ultima zi a lunii martie.

Cea mai notabilă creștere vizează cursele către Londra, aceasta fiind, de altfel, și cea mai populară destinație cu care este conectată Craiova, conform datelor de trafic de anul trecut, când a contabilizat peste 120.000 de pasageri. În acest caz, numărul zborurilor urcă de la 6 la 9 săptămânal. Astfel, se va putea călători către Londra în fiecare zi, iar miercurea și duminica vor fi chiar câte două aterizări și două decolări pe această rută.

Frecvențe sporite sunt prevăzute și către Roma, Barcelona, Madrid și Tel Aviv, ajungându-se la creșterea cu o treime a numărului de zboruri operate de la Craiova – de la 24 la 32 în fiecare săptămână. Aceasta ne îndreptățește să credem că AIC va cunoaște un nou an de succes, la finele căruia ne dorim să fie depășit recordul de trafic stabilit în 2018.

În egală măsură, este o evoluție care arată și eficiența parteneriatului dezvoltat cu Wizz Air, dovedind că, datorită investițiilor considerabile în acest obiectiv strategic al CJ, putem oferi acum condițiile de infrastructură și servicii care întrunesc exigențele operatorilor internaționali importanți“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.