Craiova: Jandarmii GJMb Craiova asigură ordinea la meciul de fotbal C.S.U. Craiova – F.C. Dinamo Bucureşti. 28 de suporteri ai ambelor echipe au interdicție

0
228

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj, Poliţiei Locale şi ai societăţii specializate de pază şi protecţie, vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele C.S.U. Craiova – F.C. Dinamo Bucureşti, care va avea loc marți, 06 martie a.c., pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, începând cu ora  17.00. Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad de risc mediu.

Efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică în zona apropiată şi imediată a stadionului, pe traseele de afluire şi defluire ale spectatorilor şi protecţia delegaţiilor echipelor şi oficialilor, precum şi în interiorul stadionului, cu misiunea de a preveni săvârşirea de fapte antisociale. În urma desfăşurării şedinţei de cooperare a forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică s-au stabilit detaliile privind organizarea şi desfăşurarea acestui meci de fotbal, rezultând următoarele:

accesul spectatorilor în stadion se va efectua începând cu ora 15.00;

– intrarea în stadion se va face pe la porţile indicate pe documentele de acces şi se vor ocupa exclusiv locurile specificate pe acestea;

– nu va fi permis accesul cu obiecte care pot fi aruncate în direcţia terenului de joc sau a altor persoane. Aceste obiecte vor fi reţinute la punctele special amenajate şi returnate la terminarea partidei.

Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în incinta stadionului, Gruparea de Jandarmi Mobila Craiova recomandă tuturor spectatorilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Spectatorii trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele de deplasare către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta stadionului, iar la solicitarea forţelor de ordine au obligaţia să prezinte documentele de acces şi actele de identitate, fiindu-le interzis să pătrundă în stare vădită de beţie, să introducă în stadion băuturi alcoolice, bannere, afişe, steaguri care conţin texte cu conţinut obscen, materiale pirotehnice sau alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competiţia sportivă.

Activitatea în interiorul stadionului va fi filmată, aceste materiale devenind probe în instanţă, în situaţia producerii de fapte antisociale.

15 suporteri ai echipei ”F.C. Dinamo București”, precum și 13 suporteri ai echipei C.S.U. Craiova au interdicție de a participa la meciul de fotbal, fiind incluși în baza de date a Jandarmeriei, motiv pentru care sunt sfătuiți să nu pătrundă ilegal pe stadion. În cazul identificării în incinta arenei sportive aceștia riscă o pedeapsă cu inchisoarea de la o lună la trei luni sau amendă, precum și măsura de siguranță a interzicerii accesului la competițiile sau jocurile sportive, pe o perioadă de la unu la doi ani, care se adaugă la perioada pentru care s-a dispus inițial măsura.

Jandarmii recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică şi să se delimiteze de orice formă de violenţă, întrucât nu vor fi tolerate acţiuni de natură să perturbe buna desfăşurare a acestui eveniment.