Razie la trecerile la nivel cu calea ferată

0
376

Aproximativ 130 de poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Feroviare Craiova au desfăşurat, joi, în zonele de competenţă din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman o acţiune de amploare pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în cadrul acestor activităţi poliţiştii au oprit pentru verificări 476 autoturisme, fiind constatate 153 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală 38.956 lei.

În plus, oamenii legii au reţinut în vederea suspendării 9 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare pentru neregulile constatate. Cele mai frecvente abateri ale conducătorilor auto au vizat depăşirea altor autovehicule în apropierea trecerilor la nivel cu calea ferată, însă poliţiştii au dat şi peste şoferi care au ignorat semnalele acustice şi luminoase de avertizare şi au traversat calea ferată profitând de faptul că nu era asigurată cu bariere.

Între cei sancţionaţi pe parcursul acţiunii, după cum au precizat reprezentanţii Poliţiei Transportul Feroviare, s-a aflat şi craioveanul Ionuţ Mitrancă, de 33 de ani. Acesta a fost depistat de lucrători ai Biroului de Poliţie Transporturi Dolj în timp ce, aflat la volanul unui Volkswagen, a efectuat manevra de depăşire la mai puţin de 50 de metri de trecerea la nivel cu calea ferată. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei şi i-au reţinut permisul de conducere pentru 30 de zile.