Gabriela Racea, trimisă în judecată pentru înşelăciune, şi-a dat demisia din Poliţie

0
166

Poliţista Gabriela Racea, de la Serviciul Financiar Contabilitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals, după ce, anul trecut, a întocmit mai multe adeverinţe false pe numele unor colegi pentru a putea contracta împrumuturi de la bănci şi CAR-uri. Din câte se pare, de curând, femeia a luat şi o decizie bună: şi-a dat demisia din Poliţie.

Pe la mijlocul lunii octombrie 2010, mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Dolj, s-au trezit, acasă, cu somaţii de plată pentru achitarea unor rate. În notificările respective li se explica faptul că au girat-o pe agenta Gabriela Racea, încadrată la Serviciul Financiar Contabilitate din cadrul IPJ Dolj, şi cum femeia nu-şi mai achitase ratele, ei erau buni de plată. Numai că majoritatea habar n-aveau că ar fi giranţi, aşa că au intrat în panică, au încercat să vorbească cu ea şi cu soţul ei, de asemenea poliţist, la Serviciul de Investigaţii Criminale, ajungând apoi la comanda IPJ Dolj. Conducerea unităţii a demarat o anchetă internă legată de sesizările primite şi, pentru că au apărut indicii care confirmau comitere unei infracţiuni, a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. A fost înregistrat un dosar penal, pe 29 octombrie 2010, iar procurorul de caz a demarat o anchetă pentru a stabili despre ce e vorba.

La momentul respectiv se zvonea prin Inspectorat că sumele împrumutate de Gabriela Racea cu adeverinţele false ar fi de câteva miliarde de lei vechi, fiind vorba despre un credit ipotecar contractat de la o bancă, acesta având cea mai mare valoare, dar şi câteva CAR-uri (de la Electroputere, CFR Craiova, SC Olfarm SA Craiova, Arias CFR Craiova). Se pare că zvonurile n-au fost departe de adevăr întrucât, în urma anchetei, procurorii au stabilit că femeia a creat prin activitatea infracţională un prejudiciu de peste două miliarde lei vechi (200.000 lei).

“Cercetările au fost finalizate, iar prin rechizitoriu întocmit de procuror persoana în cauză a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, ceea ce înseamnă că a creat un prejudiciu de peste 2 miliarde de lei vechi, fals şi uz de fals. Dosarul a fost deja înaintat Tribunalului Dolj spre soluţionare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj luna trecută, primul termen fiind stabilit pentru 23 martie a.c.

Se pare că, săptămâna trecută, agenta Gabriela Racea a luat singura decizie bună din toată această poveste: şi-a dat demisia din Poliţie.