Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, la ora bilanţului pe 2022

0
304

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova şi – a prezentat bilanţul pe anul precedent. Sunt date statistice, aşa cum sunt prezentate de reprezentanţii instituţiei. De reţinut că activitatea a avut loc, vineri 03 februarie, într-un cadru restrâns, în sistem videoconferinţă, cel care a prezidat şedinţa fiind col. Leontin Mitu, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

 

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova

În anul 2022 jandarmii din cadrul GJMb Craiova au executat 5.854 misiuni de ordine publică, atât independent cât şi în cooperare cu alte instituţii, în toată zona de competenţă. Situația operativă a fost complexă, dar nu au existat probleme deosebite pe timpul desfășurării misiunilor.

La nivelul unității au fost constatate 240 de infracţiuni cu 229 de autori, au fost aplicate 2.803 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 625.546 lei şi au fost puse în executare 102 mandate de aducere, emise de instanţele de judecată şi organele judiciare.

Totodată, pe parcursul anului trecut au fost desfăşurate 194 acțiuni de prevenire a faptelor antisociale, care au avut ca scop respectarea ordinii și siguranței publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, precum și informarea populației, în special a tinerilor, cu privire la consecințele manifestărilor violente sau antisociale.

Anul 2022 a fost un an în care activitatea militarilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a fost desfășurat fără probleme, un an complex în ceea ce privește misiunile executate, în care principalul obiectiv – creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, a fost atins și, cu siguranță, va fi cel care ne va ghida activitatea și pentru anul 2023.