Incendii lichidate de pompierii doljeni

0
98

Mai multe locuinţe au luat foc în ultimele două zile, în judeţul Dolj, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervenind în toate cazurile pentru lichidarea incendiilor. Cel mai grav dintre incidente s-a petrecut în comuna Cerăt, unde flăcările izbucnite la o casă de pe strada Dunării au afectat şi două locuinţe învecinate. Din nefericire, într-o locuinţă din Craiova, unde au fost solicitaţi ieri după-amiază, pompierii au găsit o persoană decedată.

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea mai multor incendii, miercuri şi joi, cel mai grav dintre ele fiind în comuna Cerăt. Astfel, potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, miercuri, la ora 08.50, Secţia de Pompieri Segarcea a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul locuinţei lui Vasile G., de pe strada Dunării, din comuna Cerăt. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul cuprinsese locuinţa bărbatului şi se extinsese la acoperişurile caselor învecinate. Pentru că pericolul era mare, au sosit în sprijin şi echipaje de la Detaşamentul 2 Pompieri Craiova şi Secţia Pompieri Băileşti. După mai bine de o oră de luptă cu flăcările, cadrele ISU Dolj au reuşit să lichideze incendiul. În urma acestuia au ars la Vasile G. – acoperişul casei, mobilierul, aparatura electronică şi electrocasnică din 8 camere, documente personale, actele de proprietate ale locuinţei si autoturismelor, materiale textile şi centrala termică, iar la Marinel M. şi Elena R., proprietarii locuinţelor învecinate, au fost afectate acoperişurile. Din primele cercetări ale specialiştilor a rezultat drept cauză probabilă a incendiului o problemă la sistemul de încălzire, care nu fusese izolat termic corespunzător. Ieri dimineaţă, în jurul orei 2.00, Detaşamentul de Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere ce-i aparţineau lui Ştefan C., din comuna Unirea, incendiul fiind lichidat fără să se extindă, însă au ars aproximativ 4 tone de plante furajere. Şi tot ieri dimineaţă, în jurul orei 8.00, pompierii craioveni au fost alertaţi după ce un incendiu a izbucnit la o locuinţă de pe strada Bibescu, din municipiul Craiova. Proprietarii au anunţat forţele de intervenţie, iar la faţa locului au ajuns două autospeciale din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova. Flăcările au fost mistuit acoperişul şi s-au degradat trei camere ale locuinţei, iar din primele verificări se pare că incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric, după cum au mai precizat reprezentanţii ISU Dolj.

În plus, ieri după-amiază, în jurul orei 14.00, un echipaj al Detaşamentului 1 Pompieri Craiova a fost solicitat pe strada Trandafirului din municipiul Craiova, pentru stingerea unui incendiu care cuprinsese un imobil. După stingerea incendiului, pompierii au găsit într-o cameră a locuinţei trupul neînsufleţit al unui bărbat. S-a stabilit ulterior că bărbatul, Aurel V., de 54 de ani, fusese externat în urmă cu două zile de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Cum incendiul a izbucnit în interiorul locuinţei, anchetatorii iau în calcul posibilitatea ca bărbatul să-l fi provocat. “Au fost demarate cercetări pentru stabilirea cauzei incendiului dar şi a circumstanţelor în care şi-a pierdut viaţa bărbatul”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.