Candidatură explozivă la Primăria Craiova / Gelu Vişan intră în luptă acuzând un blat politic între PSD şi PNL

0
150

Gelu Vişan, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară, şi-a anunţat, ieri, candidatura la funcţia de primar al Craiovei. Acesta a mărturisit că s-a hotărât să candideze pentru a se bate cu ”găştile” PSD şi PNL, care, în opinia sa, ”au furat oraşul”. Fostul parlamentar de Băileşti a vorbit despre un blat care s-a oficializat, din luna mai 2015, la Bucureşti, între cele două conduceri naţionale. „Marian Jean Marinescu nu a fost parte a acestui blat. El s-a bătut până în ultima clipă pentru un adversar corect, şi acesta a fost Dan Cherciu”, a dezvăluit Gelu Vişan.

Fostul suprefect de Dolj, Ion Groza, care a fost el însuşi candidatul PNL la Primăria Craiova, la alegerile din 2008, este, de ieri, unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai PMP Dolj. Groza spus, în conferinţa de presă, că s-a despărţit de PNL dintr-o „nepotrivire de caracter”, concret din cauza jocurilor de culise pe care le face dintotdeauna Mihai Voicu, co-preşedintele PNL Dolj. „Mihai Voicu este un personaj destul de abil, inteligent uneori, dar înconjurat de oameni care sunt servili necondiţionat. Pentru bine Doljului, îi cer să demisioneze. Mihai Voicu este primul care ar trebui să plece, cel puţin din judeţul Dolj”, a spus Groza. Celălalt vicepreşedinte al organizaţiei judeţene este fostul consilier judeţean Romeo Chiţu, şi el plecat din PNL pe motiv că „idealurile sale în ceea ce priveşte liberalismul nu au fost puse în operă”.

„Acest oraş a fost furat şi vândut”

Gelu Vişan şi-a anunţat candidatura la final conferinţei, mizând pe senzaţional. Înainte a făcut o pregătire presei, avertizând că va spune nişte lucruri grave, dar că el îşi asumă, „cu mare drag” toate procesele care vor decurge din afirmaţiile sale. „Acest oraş a fost furat de găştile de politicieni, gaşca PSD şi gaşca PNL, şi din când în când de gaşca PSD+PNL. Acest oraş a fost furat şi vândut unor firme din Bucureşti şi băgat la cutie. Craiova este privit ca un oraş închis, interzis. La Bucureşti se spune că nu vrem să mergem în Craiova fiindcă nu vrem să intrăm peste gaşca PSD. Aţi furat destul. Acasă!”, a spus Vişan. Acesta şi-a adus aminte şi de mentorul său, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, la adresa căruia a avut un atac dur.

„Blatul între partide a fost făcut în mai 2015

Candidatul PMP pentru Primăria Craiova a mai spus că, în luna iunie 2015, când şi-a anunţat candidatura în interiorul partidului, a fost avertizat că îşi asumă o misiune imposibilă deoarece, la Craiova, ar exista un blat făcut, încă din luna mai, între PSD şi PNL. ”Eu am auzit în iunie a anului de acest blat. Am zis că nu se poate, dar acum pot să vă confirm, cu toată tăria: blatul la nivelul Craiovei înseamnă Olguţa Vasilescu la Primărie şi candidatul PNL, Nicolae Giugea (el, ca persoană nu are nici o vină aici, doar că a acceptat), la Consiliul Judeţean Dolj. Ultima dată când am auzit, din nou, despre acest blat a fost acum câteva zile”, a afirmat Vişan.

La Dolj, doi candidaţi-iepuri

În opinia acestuia, Claudiu Manda, despre care se vehiculează că va fi candidatul PSD la şefia judeţului, şi Pavel Badea, care este candidatul oficial al PNL la Primăria Craiova, sunt doar candidaţi-iepuri ce asigură spatele adevăraţilor câştigători. „Există iepuri şi de pe o poziţie de lider de partid. Claudiu Manda este iepure, este candidat-iepure. Aici înţelegerea a fost fermă şi agreată la Bucureşti, între PSD şi PNL, pe mai multe oraşe din România. Claudiu Manda îşi doreşte să fie senator şi primeşte asta la schimb”.

”Voicu l-a scos pe Bădiţă din joben”

Blatul a fost confirmat şi de fostul liberal, Ion Groza, care a spus că Pavel Badea a fost scos din joben de preşedintele Mihai Voicu, aşa cum s-a întâmplat şi cu propria candidatură pentru Primăria Craiova, în 2008. „Mihai Voicu, cel care a distrus partidul, l-a scos pe Bădiţă din joben. L-au scos candidat, aşa cum m-au scos pe mine în 2008, spunându-mi că am 20% în sondaj, la o întâlnire la hotelul Mariott. Vorbiseră cu Aurică Solomon demult (am aflat şi eu mai târziu). Deci este tot o cacialma a lui Voicu care, de când e în funcţie, nu s-a ocupat decât de şmecherii”, a mai spus Groza. Acesta a dezvăluit că sondajul de opinie din interiorul PNL nu a fost relevant deoarece nu a reflectat realitatea.

Atac la oamenii Olguţei Vasilescu

Din postura de candidat, Vişan a atacat-o pe contra-candidata sa, Olguţa Vasilescu, primar în funcţie, spunând despre aceasta că şi-a plasat acoliţii în funcţii de conducere, fără a se ţine cont că aceştia nu au expertize în domeniu. ”Când a ajuns primar, Olguţa Vasilescu şi-a pus toţi acoliţii, pe cei care au pus afişe, directori şi şefi la regii. Ce expertiză poate să aibă unul Preda, pe care îl cunosc de când era purtătorul volanului Olguţei, era copilul ei de casă. Cum să îl pui şef la RAT, şef la RAADPFL şi city manager. Dar de unde l-ai scos, mânca-l-ar tata? Domnul Manda, frăţiorul lui Claudiu Manda, este director la RAT. Aceşti indivizi puşi de Olguţa Vasilescu nu au nici o expertiză şi nu fac altceva decât fură pentru ei şi partid, vă spun eu”, a afirmat Gelu Vişan. Potrivit acestuia, PMP Dolj şi-a propus să câştige Primăria Craiova şi să scoată un scor de 15% la nivel de judeţ.

MARGA BULUGEAN şi LAURA MOŢÎRLICHE