Ştiri Dolj

0
99

Bistreţ: Centru social în pragul inaugurării

Cristiana Antonie

25 de miliarde lei vechi a costat Centrul social din comună, pregătit a fi dat în folosinţă în perioada imediată, pentru a primi bătrânii fără nici un sprijin din localitate. Dispunând de toate dotările necesare, Centrul social este considerat de primăriţa comunei, Cristiana Antonie, drept unul dintre obiectivele cu care se mândreşte. În rest, Bistreţul (4.600 de locuitori) are destule fronturi de lucru, şi unul dintre acestea, la solicitarea crescătorilor de animale este ameliorarea celor aproximativ 1.300 de hectare de pajişte. Cu efective de peste 6000 ovine şi caprine, peste 700 vaci cu lapte, Bistreţul se vrea în perioada imediată, un furnizor de lapte şi preparate din lapte la preţul pieţei. Mai nou, un investitor autohton a demarat construcţia unui siloz de cereale, cu capacitate de peste 1.000 de tone.

 

Piscu Vechi: Zăpada a fost spulberată de primar

Primarul comunei Piscu Vechi, Ştefan Decă, zâmbeşte când vorbeşte de acţiunea de deszăpezire. Cu utilajele primăriei, care, “au frezat”, în reprize repetate, toate drumurile comunei, şi pe cel judeţean, care traversează localitatea, Ştefan Decă susţine că, nici mai mult, nici mai puţin, a… spulberat-o. Acum se aşteaptă îmbunătăţirea vremii pentru ca oamenii să-şi demareze lucrările agricole de sezon şi cei care cultivă legume timpurii în solari, deja fac pregătirile prealabile, în bordeie încălzite, acoperite cu folie.

 

 

Drăgoteşti: Speranţa primarului stă în fondurile europene

Dumitru Dincă

După ce a dus la bun sfârşit deszăpezirea tuturor drumurilor din localitate, cu ajutorul celor două utilaje specifice  pe care primăria le deţine, primarul localităţii doljene Drăgoteşti, Dumitru Dincă, se gândeşte la planurile pe care doreşte să le mai pună în aplicare în 2014, pentru dezvoltarea şi modernizarea comunei pe care o conduce de atâţia ani. După cum spune chiar el, şi-a pus speranţe mari în fondurile europene. După ce în urmă cu câţiva ani au dus la capăt un proiect finanţat prin fonduri europene pentru alimentarea cu apă a cinci dintre cele şase sate componente ale comunei Drăgoteşti, autorităţile locale speră că în acest an, tot cu ajutorul fondurilor europene, vor demara şi lucrările pentru alimentarea cu apă în satul Buzduc. “Deszăpezirea a decurs bine, fără probleme. În ceea ce priveşte infrastructura, s-a realizat cam tot ce s-a putut, iar în viitorul apropiat avem în plan alte proiecte. Intenţionăm să finalizăm, cu ajutorul fondurilor europene, lucrările de introducere a apei şi canalizării în satul Buzduc. De asemenea, sper să vom reuşi să asfaltăm toate drumurile din localitate”, a declarat Dumitru Dincă, primarul localităţii Drăgoteşti.