SCM Craiova, fără Ana Maria Ţicu până la finalul sezonului

0
188

Handbalistele Craiovei joacă primul meci din 2022, joi, de la ora 16 (în direct la TVR2), cu Gloria Bistriţa, în Sala Polivalentă, în etapa a 10-a a Ligii Florilor. Vestea cea mai proastă este cea legată de accidentarea gravă a centrului Anei Maria Ţicu, care a fost operată după ce şi-a rupt tendonul lui Ahile şi va lipsi până la toamnă. Totodată, Zamfir-Burcea şi Ţăcălie vor absenta la primul meci, accidentate, în timp ce Andreea Adespii s-a retras din handbal.

Antrenorul Bogdan Burcea a prezentat situaţia echipei, dând de înţeles că actualul sezon este oarecum compromis şi se fac eforturi pentru clădirea unei echipe pentru stagiunea următoare: “Luna decembrie, ca şi în ultimii trei ani, şi-a pus amprenta pe lotul nostru. Ana Maria Ţicu şi-a rupt tendonul lui Ahile şi a fost operată, lipsind până la toamnă. “Raţă”, cum o alintăm noi, este o pierdere destul de grea. La primul meci vor absenta şi Cristina Zamfir, care a suferit o entorsă destul de gravă şi Ţăcălie, care are o luxaţie.  Lucurile nu stau bine pentru noi, dar jucăm acasă şi avem nevoie de puncte obligatoriu şi vom face tot ce ne stă în putinţă să câştigăm. Când au lipsit Ţicu şi Zamfir în ultimii ani rareori am făcut rezultate spectaculoase. Nu dezarmăm, mizez totuşi pe anumite sportive cu experienţă care pot face lucruri bune pentru echipă. Trebuie să strângem rândurile, avem şi obligaţii, trebuie să ne facem datoria, fiindcă lunar mergem la bancomat şi băgăm cardurile să ne luăm salariile. Ne-am asumat un obiectiv pentru acest sezon, locurile 1-8, foarte greu de atins, mai ales în aceste condiţii. Încercăm totuşi să schimbăm faţa echipei pentru sezonul viitor, să recrutăm sportive de valoare, care să ridice nivelul de performanţă, să alcătuim acea echipă pe care ne-o dorim”.

Despre adversarul de joi, Burcea a declarat: “Bistriţa este una dintre echipele cele mai spectaculoase, apropo de investiţii, transferuri, cu un lot numeros şi valoros. Dar nici ele nu au avut rezultate deosebite, nu s-au descurcat bine, au suferit foarte multe înfrângeri şi sunt la numai 2 puncte de noi”.

Gloria Bistriţa anunţă la rândul ei probleme de lot înaintea duelului cu SCM Craiova: Alexandrina Barbosa a venit cu Covid-19 de la Mondiale și e în carantină, la fel şi ultima achiziţie a echipei lui Horaţiu Paşca, slovena Zulic, Almudena şi Trifunovic sunt nerefăcute, Kovacevic și Seraficeanu, incerte şi ele.