Viitori poliţişti, în practică la IPJ Dolj

0
66

Porţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj s-au deschis, ieri, pentru 30 de elevi care urmează să îşi desfăşoare stagiul de practică la subunităţile IPJ Dolj.

Mai exact, în perioada 4-22 ianuarie 2016, cei 30 de elevi din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, seria 2015-2017, vor efectua modulul I al stagiului de practică. Viitorii poliţişti îşi vor desfăşura stagiul de practică la structurile de ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, secţiilor de poliţie rurale şi urbane, precum şi la posturile de poliţie comunală. Comandantul IPJ Dolj, comisar-şef  Constantin Nicolescu, a fost cel care i-a primit în această dimineaţă pe tinerii elevi, iar în amfiteatrul Inspectoratului a avut loc instruirea cu privire la activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi conduita pe care trebuie să o adopte pe parcursul stagiului de practică. Fiecare elev a fost repartizat unui tutore profesional, un poliţist cu experienţă profesională, care are rolul de a supraveghea şi îndruma viitorul poliţist în această perioadă, cel din urmă având astfel posibilitatea de a-şi pune în valoare cunoştinţele teoretice şi practice acumulate la orele de curs.

Elevi ai Şcolii „Grigore Al. Ghica” Drăgăşani, în practică la IJJ Dolj

În plus, tot de ieri, 12 elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Al. Ghica” Drăgăşani sunt în practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj. Cei 12 elevi – jandarmi, de anul II, care îşi vor face practica aici în perioada 4 ianuarie – 12 februarie 2016, vor fi coordonaţi şi îndrumaţi în toată perioada de tutori – jandarmi cu experienţă în activitatea profesională şi vor participa la toate activităţile desfăşurate de aceştia, urmărindu-se realizarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute în programa stagiului de practică. Conducerea I.J.J. Dolj le-a prezentat tinerilor elevi aspecte legate de specificul unităţii, atribuţiile, programul şi misiunile desfăşurate de jandarmii doljeni în zona de competenţă teritorială. Viitorii subofiţeri au fost repartizaţi în misiuni de pază şi protecţie instituţională pentru a-şi pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs şi pentru a cunoaşte şi a-şi însuşi cât mai bine aspectele legate de munca de jandarm urmând ca la sfârşitul perioadei, fiecare să fie evaluat asupra modului de desfăşurare a stagiului de practică. Acest stagiu de practică are un caracter practic – aplicativ şi reprezintă un bun prilej de aplicare a cunoştinţelor acumulate în cursul anului şcolar de către viitorii absolvenţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Al. Ghica” Drăgăşani, în cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.