Incendii de proporţii la început de an

0
138

Un incendiu de proporţii, izbucnit la Spitalul Orăşenesc Segarcea, le-a dat de lucru câteva ore pompierilor doljeni, încă din prima zi a acestui an. Din fericire nu s-au înregistrat victime, însă pagubele produse de flăcări sunt însemnate. Reprezentanţii ISU Dolj au stabilit că totul a pornit de la un scurtcircuit electric. În plus, pe 2 ianuarie, pompierii au intervenit în Parcul Romanescu, unde a luat foc o clădire administrativă.

Prima zi din acest an a însemnat pentru pompierii doljeni şi prima intervenţie de anvergură. Astfel, Secţia Pompieri Segarcea a fost solicitată să intervină la ora 16.22, cu două autospeciale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Policlinica Spitalului Orăşenesc Segarcea, de pe strada Unirii. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta pe aproximativ 460 mp cu posibilităţi de propagare la Secţia de Pediatrie şi Staţia de Oxigen. Pentru că flăcările înalte de câţiva metri ameninţau să cuprindă şi alte clădiri, au fost solicitate echipaje suplimentare din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova şi Detaşamentului 2 Pompieri Craiova şi 1 autoscară de salvare de la înălţimi. Timp de câteva ore pompierii s-au luptat să stingă flăcările, într-un final incendiul fiind lichidat. Câteva femei internate în Secţia de Pediatrie au fost mutate în altă clădire, iar funcţionarii care au ajuns la faţa locului au încercat să mai salveze din aparatură şi documente. În urma incendiului, au ars acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 460 m.p., 9 birouri din lemn, mai multe fişete din lemn, câteva canapele (din sălile de aşteptare), 3 aparate pentru fizioterapie şi s-a deteriorat aparatura din clădire. „La intervenţie au participat 6 ofiţeri, 64 subofiţeri, 6 autospeciale cu apă şi spumă, o autopecială de salvare de la înălţimi şi 2 autoturisme, 7 poliţisti, 9 jandarmi, 5 poliţişti locali, 7 voluntari din cadrul SVSU, 12 angajaţi ai spitalului, o autospecială cu nacelă şi un tractor. Intervenţia de localizare şi lichidare a incendiului a fost coordonată de inspectorul şef al ISU Dolj, col. Florea Constantin, iar specialiştii au stabilit drept cauză a incendiului un scurtcircuit electric (conductor electric cu izolaţie deteriorată în urma unei acţiuni fizice)”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, mr. Florin Cocoşilă.

În plus, vineri, 2 ianuarie, pompierii au fost solicitaţi în jurul orei 14.30, cu două autospeciale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, la o clădire administrativă a R.A.A.D.P.F.L.. La sosirea echipajelor de pompieri flăcările cuprinseseră acoperişul clădirii din lemn existând pericolul de propagare la clădirile învecinate. Din cauza unui scurtcircuit electric (conductor electric cu izolaţia deteriorată) au ars acoperişul clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 90 m.p. şi materiale pentru curăţenie, după cum au mai precizat reprezentanţii ISU Dolj.