Se dau amenzi în continuare, poate nu câte ar trebui, pentru nerespectarea stării de alertă

0
291
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, D.S.V.S.A şi I.T.M. Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare, în mod special în zonele aglomerate din judeţ, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la aceste activităţi participând peste 490 de efective.
În cadrul acţiunilor, poliţiştii doljeni au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spaţiile publice închise/ deschise.
De asemnea, au fost verificate şi mijloace de transport precum şi societăţi comerciale cu privire la respectarea prevederilor legale în vigoare.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 140 de societăți comerciale, 160 de locaţii de interes, 240 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 3800 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 11.000 de lei, din care 122 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie.