Începe procesul olteanului care a lovit cu capul în figură un poliţist de la Pieleşti

0
161

Începe procesul lui Adrian Iliuţă Grigorie, tânărul de 25 de ani, din Balş, care a lovit cu capul în faţă un poliţist din Pieleşti, în luna septembrie. Hotărârea a rămas definitivă după ce Tribunalul Dolj a respins contestaţia făcută de inculpat împotriva hotărârii prin care Judecătoria Craiova a decis că poate începe judecarea sa. Grigorie este inculpat în două dosare – cel de ultraj de pe rolul Judecătoriei Craiova şi încă unul, de tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, la Judecătoria Balş. Pe 21 septembrie a.c., Grigorie, împreună cu un amic, au tâlhărit angajatul unui cazinou din Balş, de unde au fugit cu 4.500 lei, s-au urcat în BMW-ul înmatriculat în Franţa al lui Grigorie şi au pornit spre Craiova, numai că, la Pieleşti, au provocat un accident şi au fost prinşi.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, joi, 21 septembrie a.c., la ora 3.50, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost sesizaţi de un bărbat din Pieleşti, despre faptul că un autoturism a ieşit de pe şosea şi i-a lovit maşina care era în faţa porţii. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de poliţişti, aceştia stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Iliuţă Grigorie, a derapat şi a lovit un autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi pentru că, atât el, cât şi pasagerul, Cătălin Şerban, de 24 ani, din oraşul Balş, Olt, se manifestau violent, au fost imobilizaţi şi, în timp ce se deplasau către sediul secţiei, Grigorie Adrian l-a lovit cu capul în zona feţei pe agentul principal Sorin George Cepoi, provocându-i leziuni serioase.

Cei doi tineri au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, fiind audiaţi pe tot parcursul zilei de joi, mai ales că, înainte de a ajunge în Dolj, comiseseră o tâlhărie la un cazinou din Balş (SC Intergalactic Jackpot SRL), în aceeaşi noapte, de unde au sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4.500 lei. Grigorie a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj, vineri, 22 septembrie, fiind arestat pentru 30 de zile, iar Cătălin Şerban a fost predat poliţiştilor IPJ Olt pentru continuarea cercetărilor în dosarul tâlhăriei.

Judecat în două dosare

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adrian Iliuţă Grigorie pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul înregistrându-se la Judecătoria Craiova pe 12 octombrie a.c., iar pe 16 octombrie a.c., la Judecătoria Balş s-a înregistrat dosarul în care Cătălin Şerban şi Adrian Iliuţă Grigorie au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase (dosar aflat în camera preliminară).

Pe 9 noiembrie a.c., dosarul a ieşit din camera preliminară, magistraţii de la Judecătoria Craiova  respingând cererea lui Grigorie de restituire a cauzei la Parchet pentru completarea urmăririi penale şi dispunând începerea judecării dosarului: „respinge cererea formulată de inculpatul Grigorie Iliuţă Adrian prin apărători aleşi,de constatare a neregularităţii întocmirii rechizitoriului, constând în lipsa de rigoare a prezentării acuzaţiei. Respinge cererea formulată de inculpatul Grigorie Iliuţă Adrian prin apărători aleşi,de restituire a cauzei la parchet în vederea completării urmăririi penale. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul cu numărul 7562/P/2017 din 12.10.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, privind pe inculpatul Grigorie Iliuţă Adrian, trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de ultra. Dispune începerea judecării cauzei”, se arată în hotărârea instanţei. Inculpatul a formulat contestaţie, însă miercuri, 29 noiembrie a.c., Tribunalul Dolj i-a respins contestaţia: „Respinge contestaţia formulată de inculpatul Grigorie Iliuţă Adrian, împotriva încheierii din data de 09.11.2017, dată de Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Judecătoriei Craiova, ca nefondată. Obligă contestatorul la 70 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu din data de 29.11.2017”. Urmează să se stabilească primul termen al procesului, inculpatul fiind menţinut în arest preventiv.