„Controlul miopiei la copii. Metode şi tehnici validate ştiinţific”

0
299

Departamentul de Fizică al Facultăţii de Știinţe, Universitatea din Craiova şi Centrul de carieră şi recrutare româno-bulgar facilitează în data de 5 decembrie 2017, ora 12:00, în Amfiteatrul „Liviu Tătar”, o întâlnire între Dr. Răzvan Ghinea, Dr. Ana Maria Ionescu şi studenţi.

Răzvan Ghinea şi Ana Maria Ionescu sunt absolvenţi ai Facultăţii de Fizică din Craiova şi ai Facultăţii de Optică şi Optometrie din Granada, actualmente asistenţi la Departamentul de Optică, Facultatea de Știinte, Universitatea din Granada.

Prelegerea abordează problema creşterii incidenţei miopiei la nivel mondial, problemă care a generat o mare preocupare, transformându-se într-o problemă majoră de sănătate publică (în special datorită complicaţiilor relaţionate cu miopia mare sau patologică) precum şi într-una dintre cele cinci priorităţi imediate ale programului „Vision 2020” iniţiat de World Health Organization’s Global Initiative for the Elimination of Avoidable Blindness. Miopia este un viciu de refracţie rezultat din alterarea procesului natural de emetropizare oculară, alterare ce conduce, de regula, la o elongare excesivă a globului ocular astfel încât imaginile sunt focalizate pe un plan situat înaintea retinei. Este necesară plasarea unei lentile divergente în faţa ochiului pentru ca această imagine să focalizeze corect.

 

 

 

De asemenea, se vor discuta metodele şi tehnicile disponibile pentru a compensa şi a controla (frâna) creşterea miopiei la copii, prezentând avantajele şi dezavantajele fiecăreia şi stabilind eficacitatea sau ineficienţa lor în funcţie de dovezile ştiinţifice disponibile.