SPINE 3D – Premieră absolută în Craiova, dar și în zona Olteniei

0
3462

Clinica Deisramed, din cadrul Centrului de Reumatologie Craiova a achiziționat  de curând cel mai nou și performant sistem de detectare a anomaliilor de la nivelul colanei vertebrale, SPINE 3D, un echipament medical complet nou, non-invaziv, non-iradiant, o inovație absolută pe piața medicală din domeniu.

Clinica Deisramed și-a început activitatea în cadrul Centrului de Reumatologie din 2019, aducând în Craiova pentru prima dată un sistem performant  de analiză și producție a susținătorilor plantari personalizați, sau talonete, așa cum sunt cunoscute aceste dispozitive medicale în rândul pacienților. Noutatea a fost acea că în clinică nu numai că se realizează evaluarea mersului pacientului, dar și ca au fost PRIMII producători de acest gen din România, autorizați de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM), ceea ce sporește și certifică cu adevărat calitatea produsului finit. Aceste talonete se adresează unor afecțiuni deja instalate, precum scolioză, spondiloză, gonartroză, picior plat, picior cav, deformări post-traumatice ale membrelor inferioare, mal plantar, dar și în cazul prevenirii instalării unor afecțiuni locomotorii ireversibile consecutiv unei posturi defectuoase sau unui mers incorect. Aceste dispozitive echilibrează presiunea exercitată la nivelul tălpii piciorului, determinând astfel pacientul să adopte o poziție corectă atât în statică, cât și în timpul mersului. Cele mai bune rezultate se înregistrează la copii, unde aceste modificări pot fi complet reversibile, prin simpla purtare a  acestor dispozitive medicale, executate cu maximă precizie și acuratețe de sistemul computerizat al aparatului.

În completarea acestui sistem performant de analiză, Centrul de Reumatologie vine în sprijinul pacienților și cu acest nou dispozitiv, SPINE 3D, care identifică, printr-o scanare 3D a coloanei, rapidă, facilă și fără iradiere, toate modificările de la nivelul coloanei vertebrale, făcând o măsurătoare exactă a tuturor unghiurilor, a deviațiilor de la linia mediană a coloanei, reușind să identifice cu maximă precizie cauza durerii de spate. Dacă SPINE 3D reprezintă un dispozitiv de diagnosticare, talonetele pot reprezenta modalitatea de tratament a unor modificări posturale. Acesta este motivul pentru care, Centrul de Reumatologie a dorit să integreze tot acest sistem de diagnostic, dar și tratament a afecțiunilor coloanei. Astfel că, cele două sisteme reprezintă soluția completă pentru toate problemele coloanei vertebrale și nu numai.

  Cristina Criveanu, medic primar reumatolog, este cea care coordonează activitatea Centrului de Reumatologie și ne-a declarat că dorința de înființare a acestui Centru a fost aceea ca pacienții cu patologii în sfera reumatică să își găsească rezolvarea aici. Centrul dispune de consultații reumatologice, kinetoterapie în programe individualizate, proceduri fizicale, precum și producția de talonete personalizate și identificarea prin SPINE 3D a tulburărilor posturale vertebrale printr-o singură expunere, fără radiații, zeci de măsurători de maximă precizie, în trei dimensiuni. Foarte important este că se poate monitoriza tratamentul kinetoterapeutic, fizioterapic, medicamentos sau după purtarea talonetelor ori de câte ori este nevoie, atât la copii, femei însărcinate sau adulți fiind complet non-iradiant.