Bătaie în clasă, la Băileşti

0
83

grupul scolar stefan anghelÎn urmă cu câteva zile, în incinta unei instituţii de învăţământ preuniversitar, din municipiul Băileşti, a avut loc un incident reprobabil: un elev a fost agresat în şcoală, atacatorul fiind fost cursant al instituţiei respective – Liceul Tehnologic „Ştefan Anghel” din Băileşti. Din fericire, victima nu a avut pusă viaţa în pericol, dar urmează cercetările destinate producerii faptei.

 În timpul unei ore de curs, un elev din clasa a X-a, de la Liceul Tehnologic „Ştefan Anghel” din Băileşti a căzut victimă unui fost elev al instituţiei de învăţământ amintite. Tânărul a fost bătut şi a avut nevoie de intervenţie medicală, dar, din fericire, nu au fost urmări grave.

Conform primelor cercetări, agresiunea a avut loc pe fondul absenţei de la oră a cadrului didactic care trebuia să susţină cursul respectiv, unul tehnologic. Agresorul este cunoscut cu antecedente, a fost declarat repetent şi, ulterior, a refuzat, să mai vină la şcoală. Este un caz izolat, dar care aduce în discuţie asigurarea siguranţei în unităţile de învăţământ.

„Instituţia de învăţământ are obligativitatea să ne înştiinţeze când apar astfel de cazuri. S-au constituit comisii de cercetare, iar la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj vom proceda aşa cum scrie în legislaţie. Una dintre comisii este la nivelul unităţii respective şi aşteptăm concluziile acesteia”, a precizat prof. Lavinia Elena Craioveanu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.