Poliţiştii doljeni, în sprijinul răniţilor de la „Colectiv”

0
220

Fie că au copii mai mici sau mai mari, fie că sunt ei tineri cărora le place să meargă şi în cluburi, poliţiştii doljeni au ţinut să-şi arate solidaritatea faţă de victimele din infernul de la Clubul Colectiv din Bucureşti. Astfel, la nivelul IPJ Dolj a fost demarată, ieri, o campanie de donare de sânge, desfăşurată cu sprijinul medicilor şi specialiştilor din cadrul Centrului Medical Judeţean Dolj şi Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj au vrut să arate că le pasă şi înţeleg tragedia petrecută la sfârşitul săptămânii trecute în Clubul Colectiv din Bucureşti. Mulţi au copii sau merg chiar ei în cluburi, aşa că s-au pus în locul familiilor tinerilor răniţi şi au dorit să-şi arate solidaritatea faţă de persoanele care au nevoie de ajutor.

Având în vedere că în urma tragicului eveniment zeci de persoane sunt internate în stare gravă la unităţi medicale din municipiul Bucureşti şi au nevoie urgentă de sânge, poliţiştii doljeni s-au alăturat campaniei umanitare şi speră să contribuie la creşterea şanselor de supravieţuire a persoanelor care depind de transfuzii de sânge. Întrucât aproximativ 200 de poliţişti îndeplinesc condiţiile necesare şi doresc să doneze sânge, de ieri-dimineaţă, la sediul IPJ Dolj a fost amenajat un centru provizoriu de recoltare, unde, pe parcursul zilei de ieri, 50 de poliţişti au donat sânge. De asemenea, tot de ieri, în fiecare dimineaţă la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova vor ajunge câte 10 poliţişti. Acţiunea va continua pe parcursul întregii săptămâni.

„Acţiunea este organizată cu sprijinul medicilor şi specialiştilor din cadrul Centrului Medical Judeţean Dolj şi Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova care asigură logistica necesară, precum şi întreg procesul de recoltare şi conservare. Comanda Inspectoratului şi poliţiştii doljeni sunt alături de victimele tragicului eveniment şi cu toţii dorim să transmitem cele mai sincere condoleanţe familiilor”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.