Birou de asistenţă juridică al Comitetului pentru drepturile omului Negotin

0
165

Comitetul pentru drepturile omului Negotin realizează proiectul ”Biroul de asistența juridică al Comitetului pentru drepturile omului Negotin”.  Unul dintre cele mai importante programe de funcţionare ale Biroului de asistenţă juridică este programul pentru acordarea asistenței juridice grătuite pentru victimele ale încalcării drepturilor omului în special în cazurile de discriminare. În primul rând activitățile privind acordarea asistenței juridice grătuite pentru minoritatea națională română-vlahă în Serbia a căreia drepturi au fost încălcate.
Comitetul pentru drepturile omului Negotin de asemenea va lucra la prevenirea abuzurilor de majoritatea politică dezechilibrată de câtre autoritățile (atitudinea poporului sârb majoritar față de poporul român-vlah minoritar) și în acest context va iniția o acțiune civilă și conștientizarea privind necesitatea de a asuma responsabilitatea privind implicarea activă în viața publică.
Biroul de asistența juridică a Comitetului pentru drepturile omului Negotin a fost înființat pe data de 19. decembrie 1999. Cazurile de discriminare a minorități naționale române-vlahe pe care le soluționează Biroul de asistența juridică a Comitetului pentru drepturile omului Negotin vor fi publicate prin Raportul privind discriminarea. Proiectul se realizează în perioada de pe 01. mai până pe 31. octombrie a anului 2014. și este susținut de câtre Ministerul afacerilor externe al României-Departamentul politici pentru relația cu Românii de pretutindeni.