Controale la colectarea de feroase şi neferoase

0
160

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2020, polițiștii de la transporturi ai celor  opt secții regionale și ai Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au acționat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile de componente de la infrastructura feroviară.

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 230 de firme ce au ca obiect de activitate colectarea de deșeuri de metale feroase și neferoase. De asemenea, 1.819 persoane au fost legitimate și verificate. În urma neregulilor constatate, au fost indisponibilizate aproximativ 4.000 de kilograme de deșeuri feroase, dintre care 88 de kilograme de deșeuri din cupru. Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 10 infracțiuni (4 de natură judiciară, 4 de natură economică și 2 de altă natură) și au aplicat 472 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 201.765 de lei. Totodată, polițiștii au depistat 15 persoane, dintre care 4 au fost cercetate în cadrul unor dosare penale și 4 erau urmărite. În cadrul activităților de cercetare penală, 3 persoane au fost reținute și împotriva unei persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Un caz şi în Dolj

 La data de 1 octombrie 2020, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Dolj au depistat un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce ar fi transportat, cu un camion, 3.800 de kilograme de deșeuri feroase, fără a avea asupra sa documente de proveniență a mărfii. În cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă, a societății şi a fost confiscată marfa (3.800 de kilograme de deșeuri feroase).