Conferinţa Internaţională de Electrotehnică Teoretică şi Aplicată, ediţia a 14-a ICATE 2018

0
220

Facultatea de Inginerie Electrică a Universităţii din Craiova organizează, în perioada 4-6 octombrie, cea de a 14-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Electrotehnică Teoretică şi Aplicată – ICATE 2018.

Forum internaţional al cercetării ştiinţifice în domeniul teoriei şi aplicaţiilor ingineriei electrice şi în domenii conexe, manifestarea oferă participanţilor oportunitatea de a supune dezbaterii cele mai noi abordări ale unor probleme tehnice care preocupă comunitatea academică şi mediul economic.

La manifestare vor participa peste 100 de specialişti din ţară şi străinătate, care reprezintă colective de cercetare prestigioase.

Organizată la fiecare doi ani începând din 1991, Conferinţa Internaţională de Electrotehnică Teoretică şi Aplicată a cunoscut o creştere constantă a nivelului ştiinţific, a numărului de participanţi şi a recunoaşterii internaţionale, astfel încât, începând de la ediţia 2012 beneficiază de susţinere tehnică din partea prestigioasei instituţii americane Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), iar lucrările conferinţei sunt indexate în cunoscutele baze de date ştiinţifice ISI Thomson Reuters şi IEEE Xplore.

Lucrările ediţiei de anul acesta se vor bucura de ambianţa deosebită oferită de noul sediu al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova.

Festivitatea de deschidere a avut loc joi, 4 octombrie, în Aula Magna, cu începere de la ora 10.