O zi în plus câştigată pentru lectură la Biblioteca Judeţeană!

0
68

Începând cu data de 7 octombrie 2017, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” îşi va prelungi orarul de funcţionare, urmând să fie deschisă pentru public şi în zilele de sâmbătă.

Urmare firească a creşterii volumului de activităţi, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” îşi va deschide, începând cu data de 7 octombrie, porţile pentru public şi în zilele de sâmbătă, în intervalul orar 8:30-16:30.

În temeiul solicitărilor adresate de cetăţeni, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” a analizat oportunitatea prelungirii orarului de funcţionare pentru zilele de sâmbătă. Utilitatea unei asemenea măsuri îşi găseşte principala justificare în deschiderea manifestată de bibliotecă faţă de categoriile de cetăţeni care, din motive obiective, pot beneficia de serviciile bibliotecii doar la finalul săptămânii, în timpul liber.

Măsura care va produce efecte începând cu ziua de sâmbătă, 7 octombrie, nu reprezintă o noutate absolută. Până în anul 2010, din dorinţa de a veni în întâmpinarea tuturor categoriilor de public, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” a funcţionat în regim normal în zilele de sâmbătă.

Începând de sâmbătă, 7 octombrie, reluăm activitatea în cadrul serviciului Relaţii Publice, compartimentele Împrumut Carte Adulţi şi Copii şi Tineret, American Corner, Biblioteca “Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu”, Periodice şi Depozit General şi săli de lectură. În principiu, este vorba reintroducerea programului de sâmbătă pentru acele secţii de care au cea mai mare nevoie utilizatorii noştri în weekend. Au existat cereri în această direcţie şi, cu ajutorul resursei umane pe care o avem la dispoziţie am putut pune în practică o idee care, credem noi, prezintă foarte multe avantaje. Toţi cei care, din varii motive, erau până acum în imposibilitatea de a vizita biblioteca în timpul săptămânii de lucru, vor găsi, începând de acum, un orar flexibil care să vină în întâmpinarea nevoilor lor de informare şi documentare”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

  Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”