Filiaşiul, eliminată mişeleşte din Cupa României

0
68

FC Argeş s-a impus la lovituri de departajare, după ce a egalat la Işalniţa în minutul 90, la o fază în care Bârzan, mijlocaşul împrumutat de la Universitatea Craiova, n-a returnat mingea trimisă în aut de gazde pentru a i se acorda îngrijiri medicale unui jucător accidentat

Faza care a decis practic calificarea Argeşului în 16-imile Cupei României s-a petrecut în minutul 90, când Filiaşiul conducea cu 2-1 şi se afla în superioritate numerică. Gazdele au trimis mingea în aut pentru ca un un jucător să primească îngrijiri medicale, iar argeşenii au repus, dar fără a le returna posesia jucătorilor lui Victor Naicu. Gestul lipsit de fair play i-a aparţinut lui Radu Bârzan, jucător împrumutat de Universitatea Craiova la FC Argeş, care a pornit spre poarta adversă şi l-a servit pe Nilă, acesta egalând din alunecare, spre stupefacţia generală. A izbucnit imediat o încăierare la centru, iar filieşeanul Nicuşor Neacşu l-a alergat pe o jumătate de teren pe Radu Bârzan pentru a-l pedepsi pentru gestul său. Acelaşi Radu Bârzan fusese decisiv şi mai devreme, când marcase pentru 1-1, chiar la prima fază după ce fusese trimis pe teren de Iordan Eftimie. Mijlocaşul de 18 ani a întors întreaga defensivă a Filiaşiului şi a plasat mingea în colţul lung. Bârzan a fost schimbat în prelungiri, antrenorul protejându-l de furia jucătorilor gazdă. În cele din urmă, calificarea a fost decisă la lovituri de departajare. Tudor a ratat prima lovitură a gazdelor, iar piteştenii au marcat de fiecare dată, deşi Victor Naicu apelase la portarul de rezervă pentru a-l ajuta la loteria de la 11 metri.

În vecinătatea Craiovei, la Işalniţa, pe fosta arenă „Chimia”, unde echipa cu acest nume, între timp desfiinţată, o găzduia pe Steaua în 16-imile Cupei României în urmă cu fix 14 ani, Filiaşiul a încercat să dea lovitura, în speranţa unui duel cu Universitatea Craiova, la inaugurarea noului stadion din Bănie. Şi echipa lui Victor Naicu ar fi meritat această onoare, după cum s-a exprimat în faţa unei echipe de ligă secundă. Prima repriză a fost fadă, fără ocazii, însă după pauză meciul s-a aprins, în special datorită elanului gazdelor, care au şutat de două ori în transversală, înainte ca piteşteanul Şerban să fie eliminat, după ce îl persecutase permanent pe arbitrul întâlnirii. La scurt timp, avantajul numeric a fost concretizat de gazde prin reuşita lui Borhot, care a finalizat o fază în care alţi doi coechipieri au avut golul în gheată. Egalarea a survenit rapid, după ce Bârzan s-a distrat cu fundaşii adverşi. Până atunci, pe portarul gazdelor nu-l deranjase decât un câine care preţ de zece minute i-a dat târcoale, cu intenţii agresive. Filiaşiul a forţat calificarea şi a marcat din nou, prin Cătălin Dinu, care a reluat spectaculos sub transversală, servit din stânga. Finalul a fost marcat de faza controversată din care Argeşul a egalat, iar prelungirile n-au adus nici măcar ocazii. La penalty-uri, oamenii lui Eftimie au fost precişi, în timp ce Tudor a fost anticipat de portarul Popescu. Sub privirile fostei glorii a Argeşului, Jean Barbu, „violeţii” se califică în 16-imile Cupei României, după ce au călcat în picioare fair-play-ul.

ACSO Filiaşi – FC Argeş 5-7, după loviturile de departajare (2-2, 2-2, 0-0)

Au marcat: Borhot 64, C. Dinu 70 / Bârzan 66, Nilă 90.

Au transformat lovituri de departajare: Neacşu, Lupu, Calu / Năstăsie, C. Stoica, Cruceru, Stan, Cotigă. A ratat: Tudor.

Işalniţa, stadion: „Oltenia”, spectatori: 250.

ACSO Filiaşi: Nedeianu (119 Nica) – Calu, Tereche (74 Lupu), Preda, Neacşu – Tudor –  Borhot, I. Badea (85 D. Stancu), Borneci, Cruşoveanu – C. Dinu (77 Moraru). Antrenor: Victor Naicu

FC Argeş: Oct. Popescu – Oancea (78 Tofan), Cotigă, Şerbănică, Stan – Panait, I. Şerban – Barbu (65 Bârzan, 90 Cruceru), Stoica, Albu (57 Năstăsie) – Nilă. Antrenor: Iordan Eftimie.

Eliminare: Ionuţ Şerban 60.

Arbitri: Vladimir Nagy (Aiud) -Traian Neacşu (Bucureşti), Ramona Udrea (Târgu Jiu).