Alb-albaştrii sub lupă

0
79

Calancea – Nu a avut mult de lucru la Timişoara, dar a stat bine pe picioare la lovitura de cap a lui Vaşvari, pe final. Putea chiar să prindă acea minge, pentru a nu mai oferi emoţii. A mai reţinut câteva şuturi uşoare, trimise de la distanţă.

Kelic – Evoluţie destul de bună, a avut o intervenţie cu mâna pe final la Ciucur, unii ar fi dat penalty la aşa ceva, însă ar fi fost o decizie exagerată.

Datkovic – Mai rudimentar decât fundaşii care erau deja în lotul Craiovei. E puternic, determinat, dar atât. Are intervenţii haotice, faultează cam des şi cam inutil. L-a faultat pe Şeroni în prima repriză şi Timişoara merita penalty, deşi nu era o fază în care un fundaş de profesie să fi marcat, probabil nici nu ajungea la acea minge. Dattkovic putea înscrie la o fază fixă în careul advers, singur pe 6 metri, dar a şutat complet aiurea. Mingea nu-l prea cunoaşte. Era de aşteptat ca Mangia să renunţe la el şi să introducă un mijlocaş, mai ales că echipa era în superioritate numerică, gazdele au început cu un vârf care este de profesie fundaş, iar după eliminare nu au mai avut niciun atacant. În plus, Datkovic avea şi galben şi era predispus la roşu, mai ales că Istvan Kovacs se gândea probabil să compenseze eliminarea lui Ţigănaşu.

Tiago Ferreira – Meci bun al portughezului. A fost primul la minge, a anticipat advesarii, iar atunci când a avut probleme a faultat, însă departe de poartă. Minge bună trimisă în adâncime pentru Băluţă la ocazia mare a căpitanului, în prima repriză, are acest obicei, să paseze bine pe culoar.

Martic – Din ce în ce mai activ, mai bun, va fi greu pentru Dimitrov să-i mai ia locul. După un assist cu Voluntari, acum a apărut la finalizare, cu o lovitură de cap bună, nu foarte bine plasată, dar a dat „de unde vine mingea”. Gol important şi ţinând cont că peste câteva zile a sărbătorit împlinirea a 27 de ani. A oferit şi câteva centrări bune, pe final a obosit şi a fost schimbat.

Mateiu – Travaliu important la centrul terenului, a recuperat destule mingi, dar de două meciuri nu mai are şi aportul ofensiv şi inspiraţia de care a dat dovadă cu Dinamo şi Sepsi.

Zlatinski – Mai discret decât de obicei, n-a mai fost nici aşa de recalcitrant, dar nici n-a mai avut clarviziunea din alte jocuri.

Bancu – A întors perfect mingea la golul lui Burlacu, dar n-a făcut un meci mare, faţă de precedentele apariţii. A greşit cam multe pase şi centrări, însă şi joacă mult la risc, nu la alibi, urcă permanent, creând superioritate. Este într-o perioadă fastă, convocarea la naţională a venit firesc.

Mitriţă – A început foarte bine meciul, şi-a scos din joc adversarii, a avut o ocazie mare când Curileac a scăpat mingea. Scăpase spre 2-0, dar Ţigănaşu a avut o intrare criminală. Din păcate, de atunci au început problemele: s-a accidentat şi apoi a avut acel conflict la pauză. Este un jucător care driblează permanent şi este „vânat” de adversari, aşa că trebuie să se tempereze. Va lipsi echipei în perioada următoare. Păcat, fiindcă poate merita şi o convocare la naţională.

Băluţă – A avut 3 ratări imense, n-a fost în zi de gol, chiar dacă a apărut excelent la finalizare, a creat pericol în permanenţă. A fost coautor la ambele goluri şi a muncit mult pentru echipă. A avut şi atitudine de căpitan, fiind în prim-plan şi la duelurile verbale cu adversarii, cu arbtrul, care contează şi ca încredere pentru coechipieri.

Burlacu – A demonstrat că merită să joace titular, a marcat al patrulea gol în acest sezon în care a scos şi două penalty-uri şi a oferit două assist-uri. A ratat şi o ocazie bună, Curileac i-a anticipat şutul la colţul lung. E în formă, este şi la lotul naţional under 21.

Gustavo – A intrat în locul lui Mitriţă, dar n-a fost la nivelul celui înlocuit. Face un campionat bun, totuşi.

Dimitrov – Activ după ce a intrat, s-a implicat în majoritatea acţiunilor, a alergat mult, aşa trebuie să conteze în joc o rezervă. L-a motivat şi faptul că a pierdut locul de titular în faţa lui Martic, e o concurenţă bună în acel flanc în care echipa a suferit mult timp.

Bărbuţ – Din păcate pentru el a prins cam puţine minute pe terenul unde s-a afirmat în fotbalul românesc. Deşi a jucat numai în prelungiri, a fost activ, putea obţine o lovitură de pedeapsă, dar probabi arbitrul s-a gândit să nu se mai complice la 2-0.