Trump se apără pe Twitter de acuzaţiile că nu şi-ar fi plătit taxele de 18 ani

0
56

Trump-Susţinătorii lui Donald Trump l-au numit ”geniu” pentru că ar fi reuşit să evite plata taxelor federale timp de aproape două decenii, în condiţiile în care sondajele continuă să arate că omul de afaceri din New York continuă să piardă teren în cursa pentru preşedinţia Statelor Unite, scrie FT.

           Campania Trump a fost forţată într-o altă criză după ce New York Times a publicat extrase din declaraţiile fiscale ale omului de afaceri din 1995, din trei state diferite, care arată că ar fi avut o pierdere de 916 milioane de dolari în acel an din cauza prăbuşiri veniturilor realizate de cazionourile din Atlantic City. Pierderea i-ar fi permis lui Trump să evite plata impozitelor federale pentru 18 ani, potrivit experţilor în fiscalitate.

           Trump a încercat să profite de pe urma modului în care a profitat de breşele legale şi n-ar fi plătit impozit 18 ani şi a scris pe Twitter duminică: ”Cunosc sistemul nostru fiscal complex mai bine decât oricine altcineva care ar fi candidat pentru preşedinţia Statelor Unite şi sunt singurul care îl poate repara”.

             ”Asta arată ce geniu este Trump, cât de deştept poate fi, cât de intelligent şi bun strateg este. Vreau ca un astfel de om să lucreze pentru mine. Vreau să văd că poate produce aceste rezultate pentru noi”, a spus Rudy Giuliani, fostul primar al oraşului New York şi consilier principal pentru Trump, pentru emisiunea This Week de la postul de televiziune ABC.

Noile rapoarte legate de declaraţiile fiscale ale lui Trump cel mai probabil îi vor dăuna, având în vedere că magnatul american a scăzut constant în sondaje în ultimele luni din cauză că nu şi-a făcut publică situaţia financiară, după cum era tradiţional pentru candidaţii la preşedinţie încă din 1970.