Șofer craiovean condamnat la închisoare cu executare după ce a vrut să mituiască doi poliţişti

0
57

spagaEugen Polima, şoferul craiovean de 37 de ani care a fost prins, în luna aprilie a.c., încercând să mituiască doi poliţişti cu 600 de lei pentru a scăpa de dosar penal, şi-a aflat sentinţa. Trimis în judecată pentru dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, bărbatul a fost condamnat vineri, 30 septembrie a.c., la o pedeapsă totală de 1 an şi 9 luni închisoare cu executare. Bărbatul a fost menţinut în arest la domiciliu şi, atât el, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pot face apel, la Curtea de Apel Craiova.

Craioveanul de 37 de ani prins la începutul lunii aprilie încercând să mituiască doi poliţişti cu 600 de lei, Eugen Polima şi trimis în judecată pentru dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj şi a cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă. Magistraţii de la Tribunal i-au admis cererea şi l-au condamnat la o pedeapsă totală de 1 an şi 9 luni închisoare cu executare: „urmează ca inculpatul POLIMA EUGEN să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 1 an şi 9 luni închisoare cu executare în regim de detenţie. Menţine măsura arestului la domiciliu privind pe inculpatul POLIMA EUGEN. În temeiul art. 404 alin. 4 lit. a C.p.p. şi art. 72 C.p. deduce din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului POLIMA EUGEN durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la 6.04.2016 la zi. Obligă pe inculpatul POLIMA EUGEN la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar onorariul apărătorului desemnat din oficiu pe parcursul procesului penal, care se va avansa din fondul special al Ministerului Justiţiei, va rămâne în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.09.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Eugen Polima a fost plasat în arest la domiciliu pe 25 mai a.c., după ce, cu dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat a ieşit din camera preliminară.politisti

A ajuns după gratii pe 6 aprilie

Reamintim că, potrivit IPJ Dolj, pe 6 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acţiona pe Calea Bucureşti din municipiul Craiova, a oprit pentru control un autoturism BMW, la volanul căruia a fost identificat Eugen Polima, de 37 de ani, din Craiova. Poliţiştii rutieri au constatat, în urma verificărilor efectuate, că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din 2 aprilie 2016, astfel că autoturismul nu era înmatriculat în circulaţie. Cei doi poliţişti, inspector de poliţie Pupăză Ionuţ şi agent principal Matei Elvis, i-au adus la cunoştinţă conducătorului auto că pe numele său vor întocmi dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale, împrejurare în care craioveanul de 37 de ani a încercat să le ofere diferite sume de bani pentru a nu i se întocmi documentaţia necesară cercetării penale.

 „Având în vedere aceste aspecte poliţiştii au informat imediat conducerea Inspectoratului şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, astfel fiind organizată prinderea în flagrant a bărbatului de 37 de ani în momentul în care oferea poliţiştilor 600 lei”, ne-a declarat, la momentul respectiv, agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Craioveanul a fost dus de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat de procurorul de caz, care a emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar pe 7 aprilie a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, instanţa emiţând pe numele său mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pentru dare de mită. Cei doi poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, inspector de poliţie Pupăză Ionuţ şi agent principal Matei Elvis, au fost felicitaţi de conducerea IPJ Dolj. Anul trecut, în judeţul Dolj au fost înregistrate 7 situaţii în care şoferi au încercat să ofere mită unor poliţişti.