Astăzi se va semna noul Acord între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) şi partenerii locali

0
45

 

prefecturaMiercuri, 5 octombrie 2016, va avea loc semnarea noului Acord între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) şi partenerii locali.

Evenimentul se va desfăşura în sala-video din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Dolj, începând cu ora 10.15. Timp de aproximativ 30 de minute reprezentanţii mass-media vor avea oportunitatea de a prelua imagini audio-video, semnarea Acordului fiind urmată de Comitetul de Pilotaj.

În data de 9 iunie 2013 la Craiova a fost semnat primul Acord-cadru între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Colectivitatea locală Nantes Métropole şi Consiliul Judeţean Dolj, acord contrasemnat de către Instituţia Prefectului Judeţului Dolj. Acesta a fost reînnoit în septembrie 2015.

De această dată sunt trei operatori care vor reînnoi acordul de parteneriat cu OFII : Asociaţia Vasiliada, Asociaţia CRONO şi Asociaţia Arda Oltenia.

Acest Acord reprezintă transpunerea la nivel local a Acordului – cadru, încheiat în septembrie 2012 între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII), Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Administraţiei şi Internelor din România privind demararea procesului de implementare a unui program experimental pentru reinserţia familiilor de cetăţeni români de etnie romă care revin voluntar din Franţa în localităţile de origine.