Concurs naţional de discursuri în limba coreeană 2013

1
155

Sâmbătă, 12 octombrie 2013, la Craiova va avea loc ediţia a doua a Concursului Naţional de Discurs in limba coreeană, organizată de Asociaţia Interculturală Româno-Coreeană (AIRC) în parteneriat cu Universitatea din Craiova, prin Departamentul de Relaţii Internaţionale, şi cu sprijinul Centrului Cultural Coreean de la Budapesta şi al Ambasadei Republicii Coreea în România. Prima ediţie a concursului a fost organizată anul trecut la Braşov, în premieră de o organizaţie non-profit. Evenimentul de la Universitatea din Craiova va reuni toţi cunoscătorii de limbă coreeană din România,  fiind structurat pe două nivele: începători şi intermediari.

Cultura coreeană s-a făcut din ce în ce mai cunoscută

În ultimii ani, cultura coreeană s-a făcut din ce în ce mai cunoscută, fie prin seriale TV (difuzate şi în România începând din anul 2009, unde au reuşit să înregistreze audienţe spectaculoase), fie prin filme sau prin muzica pop, care a câştigat tot mai mulţi fani. Datorită creşterii popularităţii acestor programe, nu mai este o surpriză faptul că limba coreeană a devenit obiect de studiu pentru mulţi români. În cadrul evenimentului din 12 octombrie, fiecare dintre concurenţi îşi va prezenta o temă la alegere, având ca subiect Coreea, pe care va trebui să o prezinte în faţa unui juriu, format din vorbitori de limbă coreeană.

„Ziua alfabetului coreean”Hangul Day

Toţi participanţii vor primi diplome, iar câştigătorii vor fi premiaţi cu produse electronice şi alte surprize. Evenimentul va începe la ora 13.00 şi se va încheia cu premierea câştigătorilor la ora 16.00. Concursul face parte din seria de evenimente „Descoperă Coreea”, ce are ca scop aducerea mai aproape a culturii coreene către publicul din România. „Descoperă Coreea”, ediţia a doua, se derulează în perioada septembrie-octombrie 2013. Această serie a început cu sărbătorirea Chuseok-ului, la Craiova, şi va continua cu „Ziua alfabetului coreean”Hangul Day, pe data de 11 octombrie, eveniment ce se va desfăşura în holul central al Universităţii din Craiova. Vor avea loc ateliere de caligrafie şi hanji, târg de suveniruri, expoziţie de foto şi desene „Hangul”. Activităţi de promovare a limbii şi culturii coreene, intitulate „Descoperă Coreea”, vor avea loc în această perioadă şi la Braşov, şi Bucureşti.

CASETĂ :

În seara zilei de 13 octombrie, AIRC organizează primul eveniment disco k-pop din Craiova, în parteneriat cu Sweet Escape.

1 COMENTARIU

  1. Imi permit sa fiu sceptic in legatura cu corectitudinea jurizarii si scopul concursului … fiind un fel de ‘Stan patitul’ – am castigat un concurs patronat de AIRC dar premiul nu l-am vazut nici azi. Cu toate acestea iubesc in continuare limba coreeana, Coreea si pe coreeni! 🙂

Comments are closed.