Rechizite pentru 60 de copii cu posibilităţi financiare reduse

0
31

Biserica „Sfântul Calinic de la Cernica”, din cartierul craiovean Valea Roşie, a desfăşurat în această perioadă proiectul „Rechizite pentru viitorul lor educaţional”. Enoriaşii au adunat rechizite şcolare, printre care ghiozdane şi caiete, iar voluntarii şi asistenţii sociali ai bisericii, alături de părintele paroh Marin Albu, le-au oferit unui număr de 60 de copii cu vârste între 7 şi 15 ani, care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse.

„Prin acest proiect am dorit să aducem o bucurie în sufletele elevilor ce provin din familii defavorizate, cu risc de abandon şcolar. A început anul şcolar şi sunt elevi care nu au rechizite, nu au o cameră a lor, nu au îmbrăcăminte corespunzătoare pentru a merge la şcoală. Noi am încercat, cu puţinele noastre mijloace, să-i ajutăm, să încercăm să-i mobilizăm şi pe ceilalţi enoriaşi din parohie în această acţiune caritabilă. Ca de fiecare dată, credincioşii au răspuns cu multă dragoste acestui apel”, a spus Cristina Denisa Velea, asistent social la Biserica „Sfântul Calinic de la Cernica”.

Proiectul „Rechizite pentru viitorul lor educaţional” este realizat pentru protecţia copilului minor şi urmăreşte prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor.