Artistul Liviu Lăzărescu deschide expoziţia „Permanenţe” la Muzeul de Artă Craiova

0
105

În Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă din Craiova va avea loc mâine, 5 septembrie, ora 18.00, vernisajul expoziţiei de pictură „Permanenţe”, cu lucrări de Liviu Lăzărescu (curator: Minuna Mateiaş). Evenimentul este organizat la iniţiativa Lions Club Craiova şi Lions Club „Cetatea Băniei”, fiind dedicat Centenarului Marii Uniri. Expoziţia va putea fi vizitată până la data de 15 septembrie 2018.

Liviu Lăzărescu s-a născut la 1 aprilie 1934, la Mărtineşti, în judeţul Hunedoara. A absolvit Colegiul Naţional „Decebal” din Alba Iulia, în 1953, şi Institutul Plastic „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, la clasa profesorului Corneliu Baba, în 1963. După absolvire avea să devină asistent universitar la catedra de pictură, apoi, din 1968 – lector, din 1991 – conferenţiar, iar din 1992 – profesor universitar. În 2004 a fost distins cu titlul de „Profesor Honoris Causa” al Academiei Naţionale de Artă Bucureşti. Este membrul al Uniunii Artiştilor Plastici din România, începând cu anul 1968.

A fost un fervent promotor al învăţământului de specialitate, unde a susţinut cursuri de cromatologie, tehnici artistice, conservare şi restaurare a picturii în ulei şi a icoanelor bizantine. Este co-autor al unor lucrări de artă monumentală şi colaborator la realizarea unor filme documentare de artă. Este autor al monografiei „Mărtineşti, vechiul meu sat transilvan” şi al volumului „Maestrul meu, Corneliu Baba” – pagini de memorialistică. De asemenea, a semnat numeroase eseuri, recenzii şi articole în revistele „Arta” şi „Contemporanul”.