Englezii de la Spirit Circuits vor crea 260 de locuri de muncă

1
332

O firmă de soft din Marea Britanie va crea 260 de locuri de muncă în următorii trei ani. Spirit Circuits a concesionat 2,3 hectare de teren în Parcul Industrial nr. 2 și urmează să-și dezvolte o afacere cu circuite integrate.

Primarul Lia Olguța Vasilescu și directorul firmei Spirit Circuits au prezentat, ieri, în fața presei, care sunt etapele de dezvoltare ale acestei afaceri. Cu o zi în urmă, miercuri, investitorii britanici au semnat contractul de concesiune pentru o suprafață de 2,3 hectare de teren în Parcul Industrial nr. 2, iar joi primarul a anunțat că s-a intrat în linie dreaptă cu construcția unei fabrici. „Firma Spirit Circuits, cu care am stabilit un parteneriat în această primăvară, în Marea Britanie, deja se află în linie dreaptă pentru construcția unei fabricii. Mai precis, s-au desfășurat toate licitațiile, firma a achiziționat 2,3 hectare de teren, în Parcul Industrial nr. 2, și acolo vor fi aproximativ 260 de locuri de muncă nou-înființate”, a spus Olguța Vasilescu.

Englezii au concesionat 2,3 hectare

Marin Nicoli, administratorul Parcului Industrial nr. 2, a precizat că toate actele pentru concesionarea terenului au fost semnate cu o zi în urmă și că Spirit Circuits va fi sprijinită în continuare cu tot ce ține de municipalitate până când va reuși să ajungă pe producție. „Contractul cu Spirit Circuits s-a semnat ieri (n.r. – miercuri, 2 septembrie). Această firmă va produce circuite integrate care echipează locomotive și avioane. Voi fi alături de dumneavoastră ca barierele birocratice să fie mai mici și vă asigurăm că veți avea toate utilitățile asigurate când veți începe investiția”, i-a spus Nicoli președintelui firmei engleze.

Vor închiria o hală și la compania Popeci

Steve Driver, directorul Spirit Circuits, a precizat, la rândul lui, că vor fi create 260 locuri de muncă, în următorii trei ani. Primarul Craiovei a dezvăluit faptul că investitorii britanici vor reuși să facă aceste angajări mult mai devreme. Potrivit edilului, Spirit Circuits este în tratative să închirieze o hală din cadrul companiei Popeci în care să-și instruiască personalul, motiv pentru care angajările vor fi făcute mai repede. „Sunt în discuții să închirieze o nouă hală la una dintre firmele care există deja în piața noastră și acolo să își pregătească angajații până va avea loc construcția propriu-zisă a halei din Parcul Industrial. Practic, vestea bună este că angajările se vor face mai repede decât se aștepta”, a punctat Olguța Vasilescu.

Al treilea Parc Industrial va fi construit la Ișalnița

Odată cu instalarea investitorilor englezi, platforma industrială asigurată la Parcul nr. 2 se ocupă în totalitate. Autoritățile locale au inițiat demersuri pentru crearea celui de-al treilea Parc Industrial. Potrivit primarului, acesta va fi construit, de această dată, în cealaltă parte a orașului, pe teritoriul comunei Ișalnița. „Este aproape plin al doilea Parc Industrial și suntem în linie dreaptă cu înființarea celui de-al treilea Parc la Ișalnița. La ora actuală, toată documentația se află la OCPI pentru obținerea avizului. Sperăm să avem o veste bună în curând, dacă s-ar putea să se grăbească lucrurile ar fi foarte bine fiindcă deja sunteți presați de timp”, a spus primarul, care a accentuat faptul că sunt investitori care vor teren  pentru afaceri, dar Primăria Craiova nu le poate pune, deocamdată, la dispoziție.

1 COMENTARIU

Comments are closed.