A fost menţinut după gratii! „Cuţitarul” de la Asociaţia de Proprietari Nr. 22 Craiova judecat pentru tentativă de omor asupra casierei

0
494

Bărbatul care a înjunghiat-o, în luna februarie, pe casiera Asociaţiei de Proprietari nr. 22 Eroilor din Craiova a fost menţinut după gratii prin hotărârea de miercuri, 2 septembrie a.c. a Tribunalului Dolj. Craioveanul, în vârstă de 30 de ani, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat şi tentativă de tâlhărie, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 16 septembrie a.c.

Autorul tentativei de jaf comisă pe 20 februarie a.c. la Asociaţia de Proprietari nr. 22 Eroilor, din Craiova, Alexandru Lucian Neacşu, de 30 de ani, din municipiul Craiova este în continuare după gratii, întrucât magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut faţă de el, miercuri, 2 septembrie a.c., măsura arestării preventive: „Respinge cererea de înlocuire a arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpatul Neacşu Alexandru Lucian. Menţine starea de arest a inculpatului Neacşu Alexandru Lucian Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare Pronunţată în şedinţa publică de la, 02 septembrie 2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Hotărârea a fost luată în cadrul procesului în care inculpatul este judecat pentru tentativă de omor calificat şi tentativă de tâlhărie comise asupra casierei de la Asociaţia de Proprietari nr. 22 Eroilor, din Craiova, Paula Piţigoi. Cauza a trecut de procedura camerei preliminare, pe 5 mai a.c. instanţa constatând legalitatea adminstrării probelor: „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 155/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul Neacşu Alexandru Lucian. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Neacşu Alexandru Lucian  pentru săvarşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat prevăzută şi pedepsită de art 32 rap la art 188 alin 1, art 189 alin 1 lit d C.pen şi respectiv tentativă de talhărie”.

Din investigaţiile poliţiştilor şi după audierea autorului s-a stabilit că, vineri, 20 februarie 2015, Neacşu, înarmat cu un cuţit, s-a dus la sediul Asociaţiei de Proprietari nr. 22 Eroilor, din cartierul Valea Roşie, iar când a văzut că femeia este singură a intrat şi s-a apropiat de ea, spunându-i că vrea să achite întreţinerea pentru un apartament. I-a cerut apoi să-i dea toţi banii, iar când Paula Piţigoi i-a spus că nu are, a sărit la ea cu cuţitul. Femeia a ţipat, s-a zbătut, astfel că, după ce a înjunghiat-o în zona gâtului şi în piept, bărbatul a fugit, fără să ia ceva şi a ascuns cuţitul. Acesta cunoştea zona pentru că a locuit în cartierul Valea Roşie, iar la momentul comiterii faptei stătea cu chirie în „George Enescu”. Nu avea nici un fel de venituri, şi le-a spus anchetatorilor că avea nevoie de bani să-şi achite chiria, de aceea a încercat să o jefuiască pe casieră.