Alte patru case construite şi repartizate famililor nevoiaşe

0
150

Timp de cinci zile, în perioada 24-28 august, peste 400 de angajaţi ai Vodafone România au participat ca voluntari într-un proiect de construcţie de case pentru patru familii defavorizate din localitatea Cristian, judeţul Braşov. Proiectul este realizat de Fundaţia Vodafone România în parteneriat cu Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional şi reprezintă cel mai amplu program de voluntariat pentru construcţia de case al unei fundaţii corporative din România.

Cei 400 de angajaţi ai Vodafone România care participă anul acesta în programul de voluntariat au lucrat alături de membrii celor patru familii beneficiare, precum şi de o echipă de specialişti în construcţii.  Casele vor fi în sistem duplex, dispun de suprafeţe de 80 metri pătraţi utili pentru fiecare apartament şi au câte trei camere. Valoarea totală a proiectului este de 146.000 Euro. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit, în total, peste 1.426.000 de Euro în construcţia de case. „Continuăm să extindem programul de construcţie de case, început în 2012. Anul acesta, împreună cu peste 400 de voluntari, angajaţi Vodafone, am finalizat construcţia a patru case pentru patru familii nevoiase. Până în prezent, 182 de familii au primit  locuinţe prin proiectele finanţate de Fundaţia Vodafone, iar peste 2.300 de angajaţi au participat, de-a lungul timpului, pe şantier ca voluntari”, a spus Angela Galeta, Director, Fundaţia Vodafone România.

“Pentru noi contează mult să investim în oameni”

Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional este o organizaţie umanitar creştină care acordă asistenţă copiilor, familiilor sau persoanelor aflate în dificultate indiferent de etnie sau religie. Diaconia Ajutor Internaţional România a fost înfiinţată în anul 1990. La început, principala activitate era oferirea de diverse ajutoare populaţiei aflate în mari nevoi, prin acţiuni de salvare de vieţi şi construcţii de case în urma dezastrelor, acordarea de ajutor medical şi alte acţiuni de prim-ajutor. În prezent, proiectele organizaţiei se axează pe educarea copiilor defavorizaţi, printr-o dezvoltare armonioasă a fiecărui copil în parte. “Pentru noi contează mult să investim în oameni. Prin acest proiect, am ajutat numeroase familii să ducă o viaţă mai bună în condiţii decente. Mulţi oameni dezavantajaţi din punct de vedere social şi economic se frământă zilnic pentru a obţine un acoperiş deasupra capului, însă de cele mai multe ori situaţia lor financiara nu le permite să-şi procure nici cele necesare supravieţuirii. Pentru astfel de oameni, noi dezvoltăm proiecte şi programe speciale, care să îi ajute  şi  să le dea o şansa de a duce o viaţă onorabilă. Anul acesta, alte patru familii primesc ceea ce odata era numai un vis: o casa. Dorim sa continuam acest proiect şi în anii următori“, a declarat David Dugeniuk, Director Executiv al Asociaţiei Diaconia Ajutor Internaţional.

Fundaţia Vodafone România a început construcţia de case pentru familii nevoiase în 2007, cand angajaţii Vodafone au renovat un bloc abandonat în Oarja, Judeţul Arges, în care locuiau 11 familii defavorizate.