Minori cercetați pentru furt de conductori electrici

0
90

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii doljeni, în cursul zilei de marți, au fost identificaţi trei tineri bănuiţi de comiterea unor furturi de conductori electrici, valoarea prejudiciului creat de aceștia fiind de aproximativ 15.000 lei.

Poliţişti din cadrul Secției 12 Poliţie Rurală Daneți au efectuat, marți, în baza autorizaţiilor emise de magistraţi, patru percheziții domiciliare la locuinţele lui Marian C., Petrișor R., ambii de 17, ani şi Alexandru M., de 16 ani, din comuna doljeană Daneți.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că aceştia, în noaptea de 9/10 august a.c., au sustras conductori electrici de la o reţea din apropierea comunei Dobroteşti aparținând CEZ Distribuție. De asemenea, din investigaţiile efectuate s-a stabilit faptul că minorii sunt şi autorii tentativei de sustragere de conductor electric de la aceeași rețea și din același loc, în noaptea de 14/15 august a.c., dată la care au secționat 300 metri conductor electric pe care nu l-au sustras întrucât și-a făcut apariția o patrulă de poliție, minorii reușind să dispară.

„Prejudiciul total creat prin săvârșirea celor două fapte este de aproximativ 15.000 lei, în cauză fiind continuate cercetările de către poliţişti cu minorii în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.