„Din vizita premierului Victor Ponta în China au rezultat oportunităţi privind investiţii viitoare”

0
79

 Strategia de politică externă a României, pusă în aplicare de premierul Victor Ponta şi care implică şi îmbunătăţirea relaţiilor politice şi comerciale cu China, este una de succes!, susţine deputatul de Dolj, Claudiu Manda, într-un comunicat de presă. „Dovada este în primul rând modul onorific în care Victor Ponta a fost primit la Beijing de omologul său chinez Li Keqiang şi preşedintele Xi Jinping, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de relaţii diplomatice şi 10 ani de la semnarea Parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare”, mai spune liderul social-democraţilor doljeni.

Din vizita premierului Victor Ponta în China au rezultat atât planuri concrete pentru proiecte comune, cât şi oportunităţi privind investiţii viitoare, din care vor rezulta locuri de muncă şi beneficii directe pentru români.

Manda susţine că una dintre cele mai importante investiţii, care se va desfăşura în următorii doi ani, este cea care vizează construcţia unui cartier de 35 de blocuri în Craiova, în valoare totală de 35 de milioane de euro. “Totodată, în perioada următoare se are în vedere realizarea unor studii de fezabilitate pentru construcţia de către compania China Railway a unei căi ferate de mare viteză pe ruta Bucureşti-Iaşi şi apoi spre Chişinău. Iar cu firma China Communications Construction Corporation au avut loc discuţii despre proiectele de autostradă Piteşti-Craiova, Comarnic-Braşov şi despre modernizarea podului Constanţa sau lucrările la podul de la Brăila”, a subliniat deputatul doljean, printr-o scurtă trecere în revistă a investiţiilor punctate de premierul României.

În domeniul energiei s-a discutat cu China National Electric Engineering Construction Corporation despre contractul de circa 271 de milioane de dolari pentru modernizarea grupurilor şi instalaţiilor de la Termocentrala Deva. “Iar în domeniul comercial, societatea mixtă româno-chineză Cattle Ferma de Bovine SRL şi-a propus să exporte până la 20.000 de bovine vii din România în China, începând cu un prim lot de 5.000 de capete”, a conchis preşedintele PSD Dolj.