Mihai Rotaru: “E posibil să mă retrag de la Universitatea mai devreme de 2023”

0
1003

Finanţatorul Universităţii Craiova, Mihai Rotaru, a declarat că este posibil să se retragă de la conducerea clubului mai devreme decât preconiza, respectiv în 2023, menţionând că a investit până acum, în 8 ani, circa 17 milioane de euro.

“A fost o discuție cu fanii cu o zi înainte de meciul cu Botoșani. Ei sunt nemulțumiți, eu sunt nemulțumit, toți sunt nemulțumiți. Le-am și zis: ‘Sunt la fel de nemulțumit ca voi, dar mai adăugați 17 milioane de euro. Există o falie între așteptările fanilor și ceea ce se întâmplă. Eu am investit în echipă undeva în jur de 17 milioane de euro, dar nu s-a retras niciun ban până acum. Am zis că mă retrag în 2023, dar la ce nebunie e, posibil să o fac mai devreme. Eu, dacă ies din managementul clubului, voi face tot ce e posibil să las Știința sănătoasă. Dacă pentru trei meciuri, toată lumea începe să țipe, e o problemă de construcție. Așteptările sunt mari.”, a declarat Mihai Rotaru la PRO X.

Andrei Vlad ar fi făcut decât escală la Craiova

Mihai Rotaru a spus că portarul Andrei Vlad, pe care FCSB s-ar fi arătat dispusă să-l cedeze în Bănie, ar fi fost vândut imediat peste hotare: “Cu Vlad deja s-a transformat într-o glumă. După ce ne-au sunat cei de la FCSB, le-am dat răspunsul după 2 zile. Le-am zis că îl luăm să îl vindem direct. Aveam ceva oferte pentru 1,3 – 1,5 milioane de euro.  Cei de la FCSB s-au răzgândit, au zis că jucătorul nu mai vrea, dar nu e adevărat. Am vorbit cu el și își dorea să plece. Și-au dat seama că îl pot vinde direct. Să ne dea diferența de la 400.000 de euro la 1,5 milioane de euro și își spală păcatele. Suporterii vedeau foarte prost această mutare, el nu ar fi venit să joace la Universitatea Craiova, pleca direct la un alt club, în străinătate”.

Rotaru mizează pe Vînă

Mihai Rotaru are mare încredere în ultimul venit la echipă, Ionuţ Vînă, în ciuda faptului că acesta nu a demonstrat aproape nimic în cariera sa. „Nu aveam un plan de rezervă după plecarea lui Cicâldău pentru că totul s-a întâmplat în 3 zile. Noi am făcut ceva în acest sens și l-am adus pe Vînă, e un jucător cu un potențial fantastic, dar el nu a avut o exprimare bună în ultima perioadă, însă nu vorbim despre motive pentru că se știu… El e un jucător foarte bun, noi ni l-am dorit și când era Cicâldău la Craiova, dar din păcate pentru noi nu s-a putut la acel moment să îl aducem”, a spus Mihai Rotaru, tot la pro x.

Gigi Becali l-a vrut şi pe Ofosu

Despre schimbul cu FCSB, Vînă vs Mamut & Burlacu, Mihai Rotaru a declarat: „Gigi Becali tot îi cerea pe Mamut, Ofosu și Burlacu. El insista pentru Mamut și i-am zis că i-l dau pe Burlacu și să mi-l dea pe Vînă. A spus că să îi dau pe Mamut și Burlacu și mi-l dă pe Vînă. I-am dat pe cei doi și am primit și 100.000 de euro. Ofosu nu este disponibil, dar despre el a fost vorba în urmă cu o lună”.

E imposibil să revină Mitriţă

Mihai Rotaru a dezminţit zvonurile privind revenirea lui Alex Mitriţă în Bănie. „E aproape imposibilă această mutare pentru că acolo sunt mai multe probleme. E vorba de clubul din Arabia Saudită cu care Alex are contract. Chiar dacă își reziliază, el trebuie să margă la New York. Alex își dorește, noi ne dorim. E greu, dar nu se știe niciodată ce se întâmplă pe viitor”.

Cât despre probabila sosire a lui Paul Anton, Mihai Rotaru nu a confirmat-o, ţinând cont că jucătorul nu s-a despărţit oficial de Dinamo: „Paul Anton este jucătorul lui Dinamo, nu putem să vb despre un jucător care se află sub contract cu alt club. Nici nouă nu ne place când vorbesc oamenii din fotbal despre jucătorii noștrii. Paul Anton este un jucător foarte bun și știm asta cu toții, dar e sub contract”, a mai spus patronul lui Universitatea Craiova.