A scos pistolul pe terasa unui bar. Cinci infracțiuni dintr-un foc

0
882

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 50 de ani, bănuit de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi contrabandă calificată.

În noaptea de 1/2 august a.c., un localnic din Basarabi a sunat la 112, povestind că pe terasa unui bar din centrul satului un bărbat ar ameninţa cu un pistol consumatorii. Polițiștii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au observat un bărbat care avea în mână un obiect care părea a fi pistol. Individul a fugit, iar poliţiştii au pornit în urmărirea lui. L-au prins şi imobilizat, apoi l-au condus la sediu pentru cercetări.

Bărbatul are 50 de ani, este cetăţean român, cu domiciliul în Franţa, de unde revenise în ţară pe 31 iulie.
Asupra sa a fost găsit un pistol, din categoria armelor neletale, supuse autorizării, cu muniţie în încărcător, despre care a declarat că l-ar fi cumpărat din Franţa, precum şi o borsetă, în care erau documente de identitate şi o pereche de cătuşe.

Totodată, în apropiere, poliţiştii au descoperit un rucsac, despre care bărbatul a declarat că i-ar aparţine, în care se aflau o armă tip arbaletă, 13 săgeţi, un cuţit cu lungimea de 30 de centimetri, un spray iritant cu piper, o cutie cu mai multe cartuşe și, într-un sac menajer, patru recipiente cu capacitatea de un litru, care ar fi conţinut substanţe chimice.

Bunurile găsite au fost ridicate de polițiști în vederea continuării verificărilor.

Din cercetări a reieșit că bărbatul ar fi folosit pistolul înainte de a pătrunde pe terasa barului, la aproximativ 50 de metri de locația respectivă fiind găsit un tub cartuș. Bărbatul s-ar fi dus la terasa barului pentru a afla date despre fiica patroanei, cu care ar fi avut o relaţie de concubinaj. După o ceartă cu aceasta din urmă,  a devenit agitat, ameninţând-o cu pistolul atât pe ea, cât și clienţii.

Ieri, polițiștii, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au efectuat o percheziție în camera unui hotel, unde bărbatul a locuit de când a revenit în țară.

În urma percheziției, au fost ridicate documente care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, pentru amenințare, nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniștii publice şi contrabandă calificată, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J Dolj.

Astăzi urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.