La OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON vor avea acces toți alergătorii

0
541

La OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON(4-5 septembrie), vor avea acces toți alergătoriiatât cei vaccinați, cât și cei nevaccinați, care fie sunt testați negativ, fie fac dovada că au trecut prin boală.

Bucharest RUNNING CLUB anunță că după anunțul autorităților și analizarea situației actuale împreună cu partenerii și factorii de decizie implicați în procesul de organizare, la eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care vor face dovada înregistrării și care pot oferi dovada imunității după cum urmează:

– certificatdigital European COVID-Certificat de Vaccinarepentrupersoanele vaccinate împotrivavirusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizareaschemei complete de vaccinare;

– certificat digital European COVID Certificat de recuperare care se aflăînperioadacuprinsăîntre a 15-a și a 180-a zi ulterioarăconfirmării cu SARS-COV-2.

Cele două tipuri de certificate pot fi descărcate aici: https://certificat-covid.gov.ro/login.

Pentrupersoanele care nu deținniciun tip de document specificat mai sus, accesul se va face numai în baza prezentării rezultatului unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore înainteacursei la care s-au înscris. Bucharest RUNNING CLUB va suporta costurile necesare efectuării testelor antigen rapid pentru participanți,iar testarea va fi efectuată de o clinică acreditată de Ministerul Sănătății.

„Le mulțumim autorităților naționale pentru sprijin și pentru permanenta comunicare. Suntem extrem de bucuroși că îi vom putea avea la start atât pe alergătorii vaccinați, cât și pe cei care fie vor putea oferi rezultatul negativ, fie fac dovada că au trecut prin boală. Îi asigurăm pe alergători că măsurile de siguranță vor fi aplicate pe toată durata desfășurării OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON, atât în perimetrul Sport Expo din Parcul Izvor, cât și și pe traseul curselor” spune Valeria Răcilă van Groningen.