“U” Craiova joacă azi, la Târgu Mureş, cu Hermannstadt

0
487

Cu punctaj maxim după primele 3 etape şi calificată în turul 3 preliminar al Europa League, Universitatea Craiova joacă astăzi, cu Hermannstadt, în etapa a 4-a a Ligii I, pe stadionul „Trans-Sil” din Târgu Mureş, de la ora 18. Craiovenii au decolat ieri cu un charter din Bănie şi au ajuns la Târgu Mureş. Din lot nu fac parte Martic, Mihăilă şi Koljic, accidentaţi.

Echipele probabile

Hermannstadt: Cristiano – Măţel, I. Stoica, Viera, Opruţ – Buzan, Romario – P. Petrescu, Jo Santos, Caiado – Debeljuh.

Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Acka, Tiago Ferreira, Bancu – Mateiu, Ivanov, Qaka – Bărbuţ, M. Roman, V. Constantin.

Arbitri: Andrei Florin (Târgu Mureş) – Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), Badea Marius (Râmnicu Vâlcea).

Observatori:  Salomir Marian (Cluj-Napoca),  Dan Potocianu (Reșița).

Cornel Papură spune că elevii săi sunt obligaţi să treacă peste oboseala acumulată în acest debut de sezon, cu meciuri la 3 zile, şi să încerce să câştige, pentru a rămâne în partea superioară a ierarhiei.

„Sper să ne refacem pentru meciul de la Târgiu Mureş, fiindcă timpul este scurt după partida cu Honved. Nu avem prospeţime, dar trebuie trebuie să intrăm hotărâţi şi să câştigăm, altfel putem ridica mâna şi să lăsăm locul altora. Cu un rezultat bun am rămâne acolo sus în clasament, ceea ce am merita, ţinând cont de lotul pe care-l avem şi jocul pe care-l prestăm. Am jucat în Europa League contra unei echipe agresive, care s-a bazat numai pe distrugere şi contraatac. De asemenea, avem 5 meciuri în două săptămâni şi nu este uşor, nu este uşor să gestionăm acest ritm, mai ales când adversarii se pun pe două linii. Cu toţii trebuie să uităm meciul cu ungurii şi să ne concentrăm pe jocul de duminică, este singurul lucru care ne ajută. Primul lucru pe care îl fac după un meci este să îl uit. Este singurul lucru care mă ajută. E inutil să vorbim despre lucruri care nu au legătură cu ceea ce trebuie să facem noi pe teren duminică. Eu m-am detaşat. Trebuie să ţinem cont de uzura jucătorilor. Oricum trebuie să schimbăm pentru că ne este impusă regula U21. Hermannstadt este o echipă care joacă, o echipă puternică pe faza ofensivă, a marcat 3 goluri contra FCSB şi 2 contra Viitorului, având şi o ocazie singur cu portarul în ultimul minut. În acelaşi timp au şi primit goluri, vom vedea dacă vom şti să gestionăm în favoarea noastră situaţia” a declarat Papură.

 

Bulgarul Antoni Ivanov este în asentiment cu antrenorul său şi precizează că noii săi coechipieri l-au ajutat să se acomodeze în Bănie, unde se simte excelent.  „Sper să ne recuperăm şi să ne facem jocul pentru a câştiga, fiindcă obiectivul este să facem fanii fericiţi printr-un joc de calitate şi cât mai multe victorii. Suntem uniţi, iar când câştigi atmosfera este şi mai bună. Creştem în joc de la meci la meci. Fanii noştri sunt cu adevărat al 12-lea jucător, ne dau forţă să jucăm chiar două meciuri unul după altul. Toată lumea m-a ajutat să mă integrez în echipă, în special coechipierii, care îmi sunt ca fraţii” a spus Ivanov.

Antrenorul Costel Enache a afirmat, într-o conferință de presă, că echipa sa a crescut de la meci la meci. „Nu este o perioadă care să ne aducă un echilibru mental și psihic, dar grupul este unul puternic și încă în formare. Parcă, de la meci la meci, suntem mai echilibrați, arătăm ca o echipă care încearcă să joace, care a jucat de la egal la egal cu două dintre primele 3 clasate în campionatul trecut. În foarte scurt timp vom vedea fața reală a acestei echipe. Sigur, e nevoie și de rezultate pozitive, e nevoie să acumulăm puncte, pentru că asta ne dă încredere, ne dă emulație, ne aduce energie suplimentară. Prima oportunitate este jocul de duminică, un joc foarte dificil, cu o echipă puternică, o echipă echilibrată, care are maturitate de joc și jucători de mare calitate, dar eu cred în șansa noastră, cred pentru că am văzut că băieții au devenit mult mai responsabili. La Craiova, după o asemenea calificare, se pot descătușa energii, poate veni o încredere foarte mare în cadrul lotului. E o gestiune a lor și n-aș vrea să explic ce se întâmplă cu ei, aș vrea ca noi să fim pregătiți, iar ce depinde de noi să gestionăm bine, apoi vom vedea la ora jocului ce se întâmplă”.