Deputatul Nicolae Giugea şi-a prezentat activitatea înainte de a pleca în vacanţă

0
54

Deputatul liberal Nicolae Giugea şi-a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, activitatea parlamentară de la începutul mandatului său până la vacanţa parlamentară de anul acesta. Parlamentarul doljean a avut 61 de luări de cuvânt, 36 de declaraţii politice, a contribuit la 56 de propuneri legislative, a adresat 40 de întrebări şi interpelări şi a semnat 11 moţiuni. La finalul conferinţei de presă, Nicolae Giugea a semnat „Iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei” – „fără penali în funcţii publice”.

Printre propunerile legislative pe care parlamentarul doljean le-a semnat  în sesiunea parlamentară care s-a încheiat se numără – legea anti-birocraţie, proiect de lege privind interzicerea temporară a exportului de lemne de foc, propunere legislativă pentru instituirea Zilei Naţionale a Meseriilor, propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 34/2015 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbţiei fondurilor externe nerambursabile. ”Din păcate, aceste iniţiative legislative sunt abandonate pe la comisii sau au intrat pe ordinea de zi fără a fi discutate. Asta pentru că, din 2016, majoritatea din Parlament are o singură preocupare – să îl scape pe Dragnea de puşcărie. Discutăm despre Codul Penal, ne luptăm să schimbăm procurorii care au cutezat să îi ancheteze pe cei de la PSD. Dar nu discutăm  despre cum să scăpăm de birocraţie, sau cum să interzicem exportul de lemn de foc” a declarat Nicolae Giugea.

Trei propuneri de amendamente…

Parlamentarul liberal a analizat şi modul în care s-a făcut rectificarea bugetară şi a atras semnalul de alarmă vizavi de investiţiile publice, care nu vor avea finanţare. La votarea bugetului pe 2018, Nicolae Giugea a avut trei propuneri de amendamente. Prima se referă la alocarea a 2 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic necesare construirii unui spital regional de pediatrie. Cea de-a doua propunere – suplimentarea cu 48,861 milioane lei pentru reabilitarea DN 56 Craiova-Calafat. A treia propunere a constat în alocarea a 60 de milioane de lei pentru  centura de ocolire Craiova varianta Sud. ”Niciuna dintre aceste propuneri nu a fost acceptată, deşi la fiecare dintre ele am indicat sursa de finanţare. Asta în condiţiile în care Oltenia este singura regiune din România care nu are un spital de pediatrie. Pe de altă parte, am avut discuţii cu primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, iar unul dintre subiecte a fost parcarea subterană unde locuitorii din zona Metropolitană vin şi îşi parchează maşina, iar apoi călătoresc gratis pe toate mijloacele de transport în comun din Oradea, în preţul taxei de parcare. Cred că este o idee foarte bună, care se poate aplica şi la noi în oraş” a spus Nicolae Giugea.

„Nu a luat nimeni nicio măsură”

Pesta porcină africană, care se răspândeşte agresiv în rândul suinelor din România, are simptome care pot fi greu depistate, spune Ministerul Agrculturii, într-o prezentare destinată fermierilor.  Deputatul PNL, Nicolae Giugea, contrazice conducerea Ministerului şi în special pe ministrul Petre Daea, pe care îl face  incompetent şi susţine că dacă s-ar fi luat măsurile în urmă cu un an, astăzi nu se mai discuta despre acest lucru.”Primele cazuri au fost semnalate din 2017 în Satu Mare şi în Deltă. Nu a luat nimeni nicio măsură. Şi acum ne trezim că avem peste 500 de focare de infecţie. Abia în iulie 2018 s-a decis închiderea târgurilor de animale. În tot acest timp virusul s-a răspândit, iar acum situaţia a scăpat de sub control. România nu va mai avea dreptul să exporte carne de porc. Şi, cum experienţa altor ţări ne arată că eradicarea pestei porcine africane durează zeci de ani, rezultă că sectorul de prelucrare a cărnii de porc va fi distrus în următoarele decenii” a mai spus deputatul doljean.