În Europa, aventura Craiovei s-a încheiat cu Bonaventura

0
261

AC Milan – Universitatea Craiova 2-0

Au marcat: Bonaventura (9), Cutrone (53).

Milano, San Siro, spectatori: 68.000.

Milan: Donnarumma 8 — Conti 7, Zapata 7, Musacchio 7, Rodríguez 7 — Kessié 7, Bonaventura 8 (Borini, 81), Locatelli 6 — Niang 6, Suso 6 (Calhanoglu, 65) 6, Cutrone 7 (André Silva, 71) 6. Antrenor: Vincenzo Montella.

Universitatea Calancea 5 — Dimitrov 7, Spahija 6, Kelic 6, Tiago Ferreira 7, Bancu 5 — Rossi 5 (Mateiu, 46) 6, Zlatinski 6 — Gustavo 7, Băluţă 6 (Roman, 65) 6, Mitriţă 6 (Bărbuţ, 83). Antrenor: Devis Mangia.

balu milan

Alb-albaştrii au fost demni în dubla cu AC Milan, dar rămân cu amărăciunea de a nu fi marcat niciun gol contra rossonerilor, care au punctat din 3 faze fixe

 

Universitatea Craiova şi-a terminat repede, dar cu onoare, prima aventură europeană după 17 ani. A întâlnit o echipă imensă, a doua ca număr de trofee Champions League, care a investit aproape 200 de milioane de euro în vara aceasta, cam cât are bugetul Ştiinţa în 40 de ani, dar care încă nu arată nici pe departe ca un colos de Champions League. Practic, “diavolii” au câştigat ambele manşe cu 3-0 din trei faze fixe, la două dintre goluri  Calancea fiind coautor. Mitriţă se poate considera şi el un urmaş al lui Ivan ca ratări monumentale în ambele manşe. De data aceasta, n-a mai tras plasat, ca la Severin, dar i-a nimerit ţeasta lui Donnarumma la 1-0. Nu că s-ar fi putut întoarce meciul, diferenţa de valoare fiind destul de mare, dar ar fi fost o reuşită istorică şi s-ar fi complicat puţin situaţia „diavolilor”. În condiţiile date, Milan şi-a gestionat fără griji avantajul luat devreme, prin Bonaventura, şi l-a majorat tot într-un început de repriză, când puştiul Cutrone a speculat, dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, o deviere a lui Mateiu. Meciul s-a disputat la o temperatură imposibilă, aproape 40 de grade, iar ritmul jocului a suferit din această pricină, dar şi din cauză că gazdele şi-au văzut rezolvată rapid problema calificării. Şi totuşi, Gustavo a fost şi el periculos în două rânduri, iar mingea a zburat peste transversală la lovitura liberă a lui Zlatinski. Craiova n-a fost surclasată nici pe deaprte în cele două manşe cu Milan, dar n-a speculat niciuna dintre ocaziile create, în timp ce rossonerii au marcat din 3 faze fixe, chiar dacă au mai creat şi ei alte 3 ocazii uriaşe.

 

Mangia: „Păcat că am luat din nou goluri din faze fixe”

 

Italianul Mangia a recunoscut superioritatea adversarului, însă a precizat că finalul meciului de pe San Siro ar fi arătat diferit în cazul în care Mitriţă ar fi reuşit să înscrie la cea mai mare ocazie a Craiovei. „Nu e uşor să evoluezi pe acest stadion. Noi ne-am făcut jocul, dar AC Milan a fost clar echipa mai bună. Este păcat că am luat două goluri din faze fixe şi am ratat acea ocazie mare. Cine ştie ce s-ar fi putut întâmpla dacă am fi reuşit să egalăm. Donnarumma s-a descurcat foarte bine în ambele meciuri. Îmi pare rău pentru Mitriţă. Bineînţeles că după acea ratare şi-a pierdut încrederea şi doar la asta s-a gândit tot restul meciului. În meciul tur a încercat să tragă pe sub Donnarumma, dar acesta a apărat. În această seară a şutat puternic şi a vrut să rupă plasa, dar Donnarumma s-a opus şi de această dată”” a declarat Mangia

Alexandru Mitriţă spune că oltenii au ambiţii mari acum pe plan intern: „Eu cred că am prins foarte multă experienţă după meciurile cu Milan. Nu am făcut nici aici o partidă proastă şi nu trebuie să facem o tragedie. Acum, cel mai important să ne recuperăm. Suntem o echipă foarte tânără, iar un trofeu câştigat ar însemna foarte mult. Sperăm să obţinem cât mai multe victorii pe noul stadion. mi pare că nu am reuşit să marchez nici de data asta. Sper ca data viitoare, când voi avea ocazia, să marchez. Am jucat în faţa a peste 70.000 de spectatori, am avut puţin trac la început, dar apoi ne-am dat drumul la joc. A fost extrem de cald, a fost şi acesta un dezavantaj pentru noi. Păcat pentru ţara noastră, sper ca data viitoare să se califice cât mai multe echipe”.

Montella şi-a lăudat suporterii, „care au venit să umplă stadionul într-o zi de 3 august, contra unui adversar nu foarte cunoscut.

 

Zeci de fani olteni au fost reţinuţi înainte de meci

 

Nucleul principal al galeriei Ştiinţei a petrecut în arest meciul cu AC Milan, din pricina abuzurilor forţelor de ordine, care au reţinut câteva zeci de suporteri doar pentru că aceştia au scandat în cadrul unui stabiliment numele echipei favorite, iar proprietarul coregrafie craiovas-a revoltat şi a chemat poliţia, care i-a reţinut pe olteni. Galeria alb-albastră a cuprins peste 500 de persoane, jumătate din Craiova, iar restul din Italia sau Marea Britanie. La începutul partidei, tifoseria olteană a afişat coregrafie frumoasă, proiectată în jurul numelui echipei, Universitatea. Totodată, un mesaj în limba italiană a adus aminte de precedenta prezenţă a Ştiinţei pe San Siro, pentru meciul cu Internazionale: “După 37 de ani, te întorci pe San Siro, înainte Craiova, tu eşti credinţa noastră şi cu tine în inimă colindăm lumea!”

Altfel, fanii italieni aproape că au umplut San Siro după recenta campanie de achiziţii, iar Curva Sud le-a mulţumit printr-o coregrafie şi un mesaj principalilor artizani ai transferurilor, Fassone şi Mirabelli. Zecile de mii de fani milanezi au început să se reverse către San Siro cu 3-4 ore înainte de meci. Metrourile, deşi circulau des şi erau punctuale, aproape că nu făceau faţă valului de tifosi care se îndreptau spre arenă. În jurul acesteia, zeci de magazine mobile ofereau diverse accesorii cu însemnele echipei care a câştigat de 18 ori scudetto şi de 7 ori Champions League. Milanezii au comercializat şi două serii  de fulare emise special cu ocazia disputei cu Universitatea Craiova, de pe San Siro.