Arest prelungit pentru bărbatul din Bistreţ care şi-a ucis soţia

0
116

lapuscarieJudecătorii Tribunalului Dolj au prelungit, luni, cu încă 30 de zile, arestarea preventivă a bărbatului de 67 de ani, din comuna Bistreţ, satul Plosca, arestat în iunie pentru omor asupra unui membru de familie. Bărbatul este acuzat că i-a rupt gâtul soţiei, în vârstă de 66 de ani, după ce, băut fiind, a luat-o din pat şi a izbit-o violent de podea.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi poliţiştii de investigaţii criminale doljeni au fost anunţaţi vineri, 10 iunie a.c., după-amiaza, că în satul Plosca, comuna Bistreţ, s-a petrecut o crimă. Echipa de cercetare a ajuns la faţa locului, în urma cercetărilor stabilindu-se faptul că Ştefan Trandafir, de 67 de ani, din localitate, pe fondul consumului de alcool, s-a certat cu soţia, Eugenia Trandafir, de 66 de ani.

Profitând că femeia, care stătea întinsă în pat, era slăbuţă, Ştefan a luat-o de o mână şi de un picior, a ridicat-o în aer şi a trântit-o violent de podea, apoi a plecat. O vecină care venise în vizită a găsit-o pe victimă jos, a strigat la o altă vecină, şi apoi au anunţat descoperirea sunând la 112. Medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului n-au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul femeii, cadavrul fiind ridicat şi dus la morgă. În urma autopsiei s-a stabilit că aceasta suferise o fractură de coloană cervicală, care îi fusese fatală.

Ştefan Trandafir a fost reţinut vineri după-amiază, iar sâmbătă, 11 iunie a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Instanţa a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului.

Luni, 1 august a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au solicitat instanţei prelungirea arestării preventive a inculpatului. Judecătorii craioveni au admis propunerea şi au prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele bărbatului: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În baza art. 234 şi urm. CPP: Dispune prelungirea arestării preventive a inculpatului Trandafir Ştefan, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 10.08.2016, până la data de 08.09.2016, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care suma de 130 lei reprezentând onorariu avocat oficiu, va fi virată din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului de Avocaţi Dolj. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu de la 01.08.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.