Succese ale elevilor români la Olimpiada Internaţională de Geografie pentru Europa 2022

0
476
Lotul olimpic al României la Geografie a obținut șapte medalii la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa 2022, la care au participat atât echipele de juniori, cât și cele de seniori. Medaliile de aur la EGeo 2022 au fost obținute, din lotul României, de către elevii Andreea Șoie – clasa a IX-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, Vlad-Luca Orșa – clasa a X-a la Colegiul Național „Constantin D. Loga” din Timișoara și Andrei Fedorenciuc – clasa a XI-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași.

Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa (EGeo 2022) este la a VII-a ediție, care s-a desfășurat online (24 – 30 iunie) și a implicat participarea a 118 elevi din 11 țări. Olimpicii români au susținut probele la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București, anunță Ministerul Educației.

Competiția a fost compusă din trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărți, punerea în relație a unor elemente geografice, calcul și aplicabilitate în spațiul geografic) şi o probă multimedia, precizează Ministerul.

Olimpicii români din lotul de juniori, la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa 2022:
  • Andreea Șoie – medalie de aur – elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara
  • Vlad-Luca Orșa – medalie de aur – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Constantin D. Loga” din Timișoara
  • Ianis Răzvan Costin Cojocaru – medalie de argint – elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești
  • Tudor-Alexandru Minaev – medalie de bronz – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Gh. M. Murgoci” din Brăila
Olimpicii români din lotul de seniori, la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa 2022:
  • Andrei Fedorenciuc – medalie de aur – elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași
  • Svenja Alexia Papirowski – medalie de bronz – elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București
  • Andrei Ionescumedalie de bronz – elev în clasa a X-a Complexul Educațional „Lauder-Reut” din București
  • Matei Mirea – elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București

Profesorii coordonatori ai Loturilor României sunt Mihaela Cornelia Fiscutean – Colegiul Naţional din Iaşi, Cristina Pârvu – Centrul Național de Evaluare si Examinare și Sebastian Florescu – Inspectoratul Școlar Județean Argeș.