L. Balint n-a reglat jocul Ştiinţei: “Construim lent”

0
359

După amicalul din Austria, în care Universitatea Craiova a învins, scor 1-0, formaţia germană FC Heidenheim, antrenorul Laszlo Balint a recunoscut că echipa a avut o evoluţie slabă, pe faza de construcţie fiind mari probleme, iar de finalizare nu a mai fost cazul, fiindcă, la fel ca în meciul cu Qarabag, Ştiinţa nu şi-a creat ocazii de a marca. 

„Victorie împotriva unui adversar destul de agresiv, care a stat aproape de noi şi ne-a făcut în multe momente să suferim. Sunt şi aspecte care m-au nemulţumit, am construit destul de lent, am avut o dinamică nu foarte mulţumitoare la jucătorii fără minge, însă sunt aspecte care, cumva, îşi pot găsi explicaţie, fiindcă există o oarecare încărcătură, atât fizică, dar şi mentală. E totuşi bine că este primul meci din acest stagiu în care nu am primit gol, împotriva unui adversar care, trebuie să subliniez, ne-a făcut să suferim în anumite momente. Avem şi un grafic al minutelor pentru fiecare jucător din acest stagiu, important este să ne şi revenim până la următorul amical, cu o altă echipă bună, Al Duhail, pentru că şi astăzi a fost foarte cald şi jucătorii au resimţit această căldură, dar mă bucur că am ieşit sănătoşi. Acesta este obiectivul principal în acest cantonament, să nu avem probleme medicale după aceste jocuri amicale” a declarat Laszlo Balint.

„A fost un meci greu, s-a văzut în teren oboseala acumulată, a fost final de săptămână. Adversarii au avut mai mult mingea, dar e bine că am câştigat. Bineînţeles că este important pentru mine că am marcat în toate meciurile amicale, dar contează să marchez şi în campionat. Pregătirile sunt mereu grele, ne antrenăm sută la sută şi sperăm să facem un sezon bun” a spus Andrei Ivan.

Universitatea Craiova debutează în noua ediţie a Superligii pe 15 iulie, de la ora 21.30, pe „Ion Oblemenco”, împotriva lui Sepsi OSK, iar Laszlo Balint a comentat debutul de sezon al echipei pe care a preluat-o în vara aceasta.

„Un adversar dificil vom avea în prima etapă de campionat, Sepsi, câştigătoarea Cupei, care a terminat sezonul precedent în forţă şi acum este în formă şi în perioada de pregătire, au avut nişte rezultate bune împotriva unor adversari puternici, dar e important să ne uităm la noi, să ajungem noi bine la ora primului meci, ca să avem o evoluţie care să ne permită să sperăm la câştigarea celor trei puncte” a spus Laszlo Balint.