Bogdan Negoiță deschide expoziția de fotografie „Jocurile Evei”

0
461

La Casa de Cultură „Traian Demetrescu” va avea loc luni, 8 iulie 2019, ora 17.00, vernisajul expoziției personale de fotografie a artistului Bogdan Negoiță, intitulată „Jocurile Evei”. Sunt prezentate publicului 31 de imagini color și monocrom, reprezentând portrete feminine surprinse de-a lungul carierei sale. Bogdan Negoiță spune că pasiunea pentru fotografie o are din anii ’90, când a descoperit fotografiile alb-negru și sepia realizate de bunicul său, și se leagă de un aparat Smena.

În vara anului 2012 a făcut prima achiziţie a unui aparat DSLR – un entry-level, iar în toamna aceluiași an s-a înscris la cursul introductiv în arta fotografică organizat, la Cercul Militar Craiova, de col. (r) Mircea Anghel, A.FIAP. „Pot să spun că acest curs mi-a schimbat radical viziunea despre fotografie, orientându-mă spre latura artistică a acesteia. Au urmat, bineînțeles, primele încercări în arta fotografică, iar începând cu primăvara anului 2013, şi primele expedieri de fotografii la saloanele internaţionale de artă fotografică”, mai spune artistul.

Bogdan Negoiță a participat la numeroase saloane naționale și internaționale, obținând peste 200 de premii în peste 50 de ţări din întreaga lume. Deține distincția de Excelență a Federației Internaționale a Artiștilor Fotografi (EFIAP), precum și pe cea de Excelență a Asociației Artiștilor Fotografi din România (E. AAFR).