Craioveanul Capotescu, judecat în arest la domiciliu pentru trafic de persoane și proxenetism

1
371

Magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut, ieri, măsura arestului la domiciliu faţă de Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, în dosarul în care a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. El a fost plasat în arest la domiciliu pe 13 iunie a.c., printr-o hotărâre a Curții de Apel Craiova, în timp ce alți patru inculpați, dintre care doi sunt finii săi, rămân sub control judiciar. Tribunalul Dolj a amânat procesul grupării de traficanți până după vacanța judecătorească, pe 27 septembrie a.c.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au menţinut, ieri, în arest la domiciliu pe craioveanul Laurenţiu Capotescu zis Pătatu, patron al unui club de noapte din oraș și coordonatorul reţelei de traficanţi de persoane destructurată în urmă cu mai bine de un an de polițiștii și procurorii de crimă organizată craioveni. Pe fond, procesul început în luna mai, a fost amânat pentru luna septembrie: „Amână cauza la data de 27.09.2018 în vederea respectării principiului continuității completului de judecată. Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul CAPOTESCU GHEORGHE LAURENȚIU, prin Incheierea Penala nr 261/13.06.2018 de Curţii de Apel Craiova. Fixează termen intermediar pentru verificarea măsurii controlului judiciar dispusa față de inculpații Florescu Radu Alin, Mitrulescu Alin Marius, Bulacu Ahmed Cristian si Ciucă Gheorghe Sorin, precum si a măsurii arestului la domiciliu, menținută față de inculpatul Capotescu Gheorghe Laurentiu, la data de 30.07.2018. Fixeaza termen fond la data de 27.09.2018. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 03.07.2018”, se arată în hotărârea instanţei.

Reamintim că procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova anunţau, pe 5 aprilie 2017, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Gheorghe Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, Ahmed Cristian Bulacu, Radu Alin Florescu şi Gheorghe Sorin Ciucă pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Procurorii DIICOT Craiova au comunicat, la momentul respectiv, faptul că, „în perioada anilor 2014- 2017, inculpaţii Capotescu Gheorghe Laurenţiu, Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, grup la care a aderat, în cursul anului 2015 şi inculpatul Ciucă Gheorghe Sorin. Având în vedere natura legăturii dintre inculpaţi (Capotescu Gheorghe Laurenţiu este naşul inculpaţilor Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin), a existat o colaborare optimă, strânsă şi constantă, rolurile lor în realizarea activităţii infracţionale nefiind aceleaşi, modalitatea concretă în care îşi împărţeau sarcinile fiind determinată de împrejurările de fapt şi de necesităţile practice ale realizării scopului infracţional – obţinerea de venituri în mod facil din exploatarea sexuală a victimelor”. 13 persoane au fost trimise în judecată în acest dosar: Gheorghe Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, Ahmed Cristian Bulacu, Radu Alin Florescu, Gheorghe Sorin Ciucă, Alin Marius Mitrulescu, Cristian Aurel Barbu, Maria Luciana Ciucă, Constanţa Dobrin, Florentina Andreea Dunăreanu, Laura Dunoiu, Teodora Maria Gheorghe, Ana – Maria Lopăţel şi Mihaela Alexandra Tucă, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi mărturie mincinoasă, Bulacu fiind acuzat şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (întrucât la locuința lui s-a găsit un pistol deținut ilegal), în timp ce număr victimelor depăşeşte 20. Tribunalul Dolj a dispus începerea procesului în acest caz, în noiembrie anul trecut, însă inculpaţii au formulat contestaţii, respinse de Curtea de Apel Craiova. Primul termen al procesului a fost pe 2 mai a.c.

1 COMENTARIU

Comments are closed.