Premierul, întâlnire cu Hans Klemm, ambasadorul SUA în România

0
165

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, ieri, cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, aceasta fiind prima întâlnire oficială între noul premier şi şeful misiunii diplomatice americane în România. Klemm este însoţit de adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson.

Mihai Tudose+Hans KlemmSăptămâna trecută, AmCham România, o organizaţie care reprezintă peste 400 de companii americane, internaţionale şi locale, cu investiţii totale de peste 20 miliarde dolari şi 250.000 de locuri de muncă a criticat programul economic al noului Executiv, afirmând că schimbările de politică fiscală anunţate în acesta produc turbulenţe în mediul economic şi afectează grav stabilitatea şi încrederea în economia românescă, care plăteşte deja preţul instabilităţii în plan politic.

“Atât eventuala adoptare rapidă, fără consultări şi evaluări de impact, cât şi potenţialul impact economic al măsurilor propuse, generează dezechilibre macroeconomice greu de recuperat şi izolează România din punct de vedere investiţional”, a constatat organizaţia.

De asemenea, organizaţia consideră inoportună înlocuirea impozitului pe profit cu impozitul pe cifra de afaceri începând cu 1 ianuarie 2018, măsură care ar face România singura ţară membră a Uniunii Europene care ar aplica acest tip de impozitare pentru toate categoriile de contribuabili.

“Un asemenea mecanism se aplică în general ca o procedură de simplificare fiscală pentru microintreprinderi şi IMM-uri. Mai mult, măsura propusă contravine noi directive europene în dezbatere publică, Common Consolidated Corporate Tax Base – CCCTB, plasând astfel România în afara tendinţelor nucleului dur al UE”, spunea AmCham.