New Strategy Center- think tank românesc, recenzat în Strategia globală de politică externă şi de securitate a Uniunii Europene

0
106

gala_5 „Scopul, chiar existenţa Uniunii noastre sunt puse sub semnul întrebării. Cu toate acestea, cetăţenii noştrii şi lumea au nevoie de o Uniune Europeană mai puternică ca niciodată. Regiune noastră extinsă a devenit mai instabilă şi mai nesigură. Crizele în interiorul şi în afara frontierelor noastre afectează în mod direct viaţa cetăţenilor noştri. În vremuri provocatoare, o Uniune puternică este una care gândeşte strategic, împărtăşeşte o viziune şi acţionează împreună. Acest lucru este cu atât mai adevărat după referendumul britanic. (…). Acesta nu este un moment de incertitudine: Uniunea noastră are nevoie de o strategie. Avem nevoie de o viziune comună şi o acţiune comună. Niciuna dintre ţările noastre nu are puterea, nici resursele necesare pentru a aborda aceste ameninţări şi să profite de oportunităţi singur. Dar, ca o Uniune a aproape o jumătate de miliard de cetăţeni, potenţialul nostru este de neegalat”, a precizat Federica Mogherini, Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, în preambulul Strategiei  globale de politică externă şi de securitate a Uniunii Europene.

De precizat că, în capitolul “Acknowledgements”, la pag. 55,  a documentului oficial sus-menţionat, este precizat New Strategy Center, un ONG care asigură un cadru de dezbateri pentru subiecte de maximă importanţă pentru România, mai ales în domeniile în care ţara noastră ar trebui să fie un furnizor/hub regional, precum şi să substanţieze parteneriatul strategic cu SUA. Membrii săi sunt cetăţeni implicaţi activ în proiecte care pot duce la schimbarea în bine a României. New Strategy Center este un laborator de idei şi proiecte strategice în domeniile importante din perspectiva intereselor naţionale. Ne dorim să strângem în jurul New Strategy Center oameni de valoare, cu o solidă experienţă profesională, care susţin valorile euro-atlantice, care cred în şansa României de a-şi schimba statutul şi locul în cadrul comunităţii euro-atlantice. Să mai amintim că, la data de 28 iunie a.c., New Strategy Center a aniversat un an de la înfiinţare.

http://eeas.europa.eu/top_stories/pdf/eugs_review_web.pdf